Catalunya Diari

Els forenses declaren que la punyalada rebuda per un noi en una baralla a Balaguer tenia «risc vital»

Acusats i víctimes es culpen mútuament sobre qui va començar a colpejar i qui portava armes

Els forenses han declarat que la punyalada a l'abdomen que va rebre un dels dos germans ferits en una baralla a Balaguer, la matinada del 17 de novembre de 2019, tenia «risc vital». «Va requerir tres operacions d'urgència, transfusions de sang i ingrés a l'UCI. Si no s'hagués tractat d'urgència hauria mort», ha dit un dels forenses.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els tres acusats i les dues víctimes (germans) s'han culpat mútuament que van ser els altres els que van començar la baralla i els que portaven armes, com una barra de ferro.
 

Ho han fet durant les declaracions al judici que ha començat aquest dimecres a l'Audiència de Lleida. La Fiscalia demana 12 anys de presó als tres acusats

Imatge de l'interior d'una presó
Els forenses declaren que la punyalada rebuda per un noi en una baralla a Balaguer tenia «risc vital»| Matthew Ansley

Acusats d'un delicte de temptativa d'homicidi

Els dos germans han declarat que van quedar amb un dels acusats en un aparcament de Balaguer per anar a deixar dues noies amb qui havien sortit, una d'elles parella de l'acusat, i que en arribar va aparèixer el noi amb dos amics i entre els tres els van colpejar amb una barra de ferro. Al germà petit, a més, han explicat van apunyalar-lo amb un ganivet i un tornavís, la qual cosa coincideix amb les ferides que es recullen a l'informe mèdic i que els forenses han confirmat aquest dimecres. 
 

Els acusats, en canvi, han declarat que no duien ni van veure cap arma blanca. Els tres joves estan acusats d'un delicte de temptativa d'homicidi pel qual el ministeri públic els demana 8 anys de presó. A aquesta pena, s'afegeix la petició de 4 anys de presó més per a cadascun d'ells per un delicte de lesions ja que, segons la Fiscalia, van propinar puntades de peu i cops de puny i van colpejar amb la barra de ferro als dos germans. L'acusació particular, representada per Xavier Prats de Prats Advocats, eleva la petició de pena als 15 anys de presó.

La Fiscalia també sol·licita que els 3 acusats indemnitzin amb 30.000 euros la primer víctima i amb 5.000 al germà. Així mateix, demana que s'imposi una ordre d'allunyament de 8 anys respecte al primer i de 5 anys vers el segon. A més, per a un dels acusats, la Fiscalia demana també una multa de 5.400 euros per un delicte de danys per tirar pedres al vehicle dels germans.
 

ElsMossosvan detenir dos dels suposats autors el 21 de novembre de 2019 i l'altre el dia 25. Un dels detinguts és d'origen senegalès i veí de Balaguer i els altres dos són de nacionalitat espanyola i veïns un de Balaguer i l'altre de Barcelona. Tots tres van passar a disposició judicial al jutjat de guàrdia de Balaguer, que va ordenar l'ingrés provisional a la presó. Els tres joves, que ara tenen 23 anys, es troben en presó provisional des de llavors, fa gairebé 2 anys. Les dues víctimes són dos germans de nacionalitat marroquina.


Comentaris

envia el comentari