Queixes per la manca d'efectius a la zona lleidatana afectada per l'incendi

Els pagesos segueixen remullant amb cisternes el terreny per evitar que les flames puguin avançar
Un veí de Maials observa la zona afectada per l'incendi
Un veí de Maials observa la zona afectada per l'incendi | LleidaDiari.cat

Els ve√Įns dels municipis lleidatans afectats per l'incendi de la Ribera d'Ebre es queixen de la manca d'efectius d'extinci√≥ destinats a la zona. L'alcalde Maials, David Masot, considera que s'han centrat els esfor√ßos sobretot a la part sud de l'incendi i per impedir que el foc creu√©s la C-12 i pogu√©s avan√ßar cap a Almatret i Riba-roja.

 

Tot i aix√≤, exculpa la gesti√≥ que s'ha fet perqu√® l'incendi ¬ęens ha sobrepassat a tots¬Ľ. Masot ha explicat que bona part de la zona sud-est del terme municipal de Maials s'ha vist afectada i ¬ęnom√©s s'han salvat els camps que han llaurat els pagesos¬Ľ. Aquest divendres, segueixen remullant amb tractors i cisternes el terreny per evitar que les flames puguin avan√ßar. Tamb√© hi treballen diferents efectius d'extinci√≥ terrestres i aeris.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les not√≠cies m√©s importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aqu√≠!

 

Els pagesos fa dos dies que vigilen el terme perqu√® el foc no avanci

Entre els pagesos, que fa dos dies que vigilen el terme perqu√® el foc no avanci cap al nucli urb√† de Maials, Sebasti√† Florensa ha explicat que ¬ęsi hagu√©s actuat amb la preocupaci√≥ amb la qual ho han fet perqu√® el foc no travess√©s la C-12, no s'haurien lamentat tantes p√®rdues¬Ľ. ¬ęSom un cul de Catalunya, i ara aqu√≠ ho estem pagant¬Ľ, ha afirmat el pag√®s de Maials. Florensa ha assegurat que ara ¬ęels preocupa¬Ľ la part propera al Prioritat per la gran quantitat de vegetaci√≥ que hi ha i tamb√© perqu√® es tracta d'una zona tur√≠stica.

 

Un altre dels ve√Įns d'aquesta poblaci√≥ amb una finca afectada per l'incendi, Andreu Arest√©, ha detallat com han fet vigil√†ncia aquests dies per evitar que el foc arrib√©s al poble. ¬ęBaixava la llengua del foc, per all√≠ al mig, i quan va arribar a la vall es va escampar¬Ľ. ¬ęLa pres√®ncia de molts tractors va fer que el paressin¬Ľ, ha dit Arest√©, i aix√≤ va evitar que el foc arrib√©s al nucli urb√†. ¬ęEn no-res l'hagu√©rem tingut al poble¬Ľ, assegura.

Pla general de la zona afectada per l'incendi al terme municipal de Maials
Pla general de la zona afectada per l'incendi al terme municipal de Maials | LleidaDiari.cat

 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari