Catalunya Diari

Les empreses de ràfting del Pallars Sobirà començaran a operar el dia 21 de juny

La desinfecció, el distanciament i l'ús de mascaretes seran les principals novetats pels clients

Imatge d'arxiu de rafting al Pallars Sobirà, l'any 2019.
Imatge d'arxiu de ràfting al Pallars Sobirà, l'any 2019. | LleidaDiari.cat

Les empreses de ràfting del Pallars Sobirà començaran a operar a partir del dia 21 de juny ja amb la mobilitat entre regions sanitàries recuperada. Manel Irímia, de Ràfting Llavorsí, ha explicat que ja tenen les primeres reserves pel dia 27 de juny. Irímia ha afegit que s'ha intensificat la desinfecció a la zona de recepció dels clients i als vestidors. Un cop els clients estan preparats per pujar a la barca s'intentarà agrupar-los per unitats familiars. El distanciament a la barca és materialment impossible fet pel qual hauran de portar mascareta per baixar pel riu. Un cop finalitzat el descens el trasllat amb vehicle fins a la base de l'empresa s'haurà de fer amb la meitat de la capacitat del vehicle i també amb mascareta.
 
 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 
 
Les empreses del sector dels esports d'aventura confien a recuperar l'activitat i que la demanda d'activitats sigui important donat que aquesta temporada encara no l'han pogut estrenar pel coronavirus. La temporada de ràfting al Pallars Sobirà s'estrena normalment a mitjans de maig. Setmana Santa, el pont del Primer de Maig i els grups escolars de primavera suposen un 50% de la facturació anual per la majoria de negocis, uns diners que enguany ja han perdut per la qual cosa ara confien a fer una bona campanya d'estiu. Irímia ha explicat que les darreres setmanes han notat una «bona predisposició» dels clients a pujar a fer esports d'aventura al Pallars i ha dit que els telèfons tornen a sonar a un «molt bon ritme».
 
 
El ràfting és una activitat grupal on és complicat complir el distanciament físic però hi ha altres activitats com l'hípica en què serà més fàcil començar a treballar. Irímia ha explicat que el distanciament és molt fàcil de complir-lo i l'únic que s'haurà de fer cada cop que es faci un servei serà desinfectar de manera profunda el casc dels clients o la cella i les regnes dels cavalls.
 
 
Al conjunt de la demarcació de Lleida l'any 2018 es van registrar 352.071 serveis d'esports d'aventura d'aigua i, concretament, el ràfting va comptar amb 187.360 contractacions. Aquest sector també va donar feina aquell mateix any a 1.957 persones, de les quals 798 van treballar a temps complet, 339 a temps parcial i altres 820 van ser personal autònom. Al Pallars Sobirà hi ha unes 60 empreses que es dediquen al turisme actiu i d'esports d'aventura.
 
 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 
 
Aquestes xifres evidencien la importància del sector a l'Alt Pirineu. Florido Dolcet, president de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà, ha dit que es tracta d'un «sector clau en la creació de llocs de treball» i ha afegit que «són determinants en la lluita contra el despoblament a les zones rurals». El president de l'Associació d'Empreses ha dit que ara cal pensar ja en estratègies de promoció per captar un turisme local i tornar a situar el Pallars Sobirà i el riu Noguera Pallaresa com a «referent d'esports d'aventura».

Comentaris

envia el comentari