Ramon Villuendas deixa l'alcaldia d'Esterri d'Àneu per dedicar-se a Baqueira

La renúncia s'oficialitzarà aquest dijous i en els dies vinents el substituirà Joan Blanco
Mig pla de l'alcalde d'Esterri d'Àneu, Ramon Villuendas
Mig pla de l'alcalde d'Esterri d'Àneu, Ramon Villuendas | LleidaDiari.cat

L'alcalde d'Esterri d'Àneu, al Pallars Sobirà, Ramon Villuendas (ERC), renunciarà el dijous dia 8 al càrrec. Villuendas ha explicat que aquesta renúncia es deu a incompatibilitats amb la seva nova feina a l'estació d'esquí de Baqueira Beret, lloc que ja ocupava abans de ser alcalde. Aquesta és la tercera legislatura de Villuendas al capdavant de l'Ajuntament d'Esterri d'Àneu i ha reconegut que li hagués agradat poder-la acabar però que ha hagut d'escollir i no podia deixar passar l'oportunitat laboral. El substitut de Villuendas serà el regidor Joan Blanco, qui prendrà possessió en els dies vinents. Tot i ja no ser regidor ni alcalde, Villuendas ha dit que col·laborarà amb el nou equip de govern perquè el municipi no es recenyeixi de la seva marxa.

 

La pèrdua d'un estimat alcalde del Pallars

Cal recoardar que a finals del mes d'octubre, Jordi Escolà i Colomé, president de l'Entitat Municipal Descentralitzada d'Àreu pertanyent a Alins (Pallars Sobirà), va morir com a conseqüència d'una malaltia. Jordi Escolà era molt conegut arreu del Pallars Sobirà i, en especial, per tots aquells amants dels esports de muntanya. Escolà s'ha postulat al llarg dels anys com un gran defensor dels interessos d'Àreu i de la Vall Ferrera. A més a més, era empresari del sector turístic en regentar el Càmping Pica d'Estats d'Àreu.

 

També va ser impulsor de les activitats esportives i populars lligades al muntanyisme i a les curses de muntanya.Ha estat el director de la Milla Vertical d'Àreu, una de les verticals més difícils i més dures, que forma part de la Copa Vertical Tres Nacions conjuntament amb altres curses que es disputen a França i Andorra. La seva passió per la muntanya li va saber transmetre als seus fills, en especial a l'Iu Escolà, jove i destacat corredor de curses de muntanya. El funeral va tenir lloc a les 16.30 hores de la tarda, a l'església de Sant Climent d'Àreu.

  Comentaris

envia el comentari