Catalunya Diari

El Fruiturisme d'Aitona, reconegut com a millor experiència turística de 2019

Aquesta distinció és un dels màxims reconeixements en matèria turística que atorga la Generalitat de Catalunya
Alguns dels primers visitants als camps de presseguers florits a Aitona
Alguns dels primers visitants als camps de presseguers florits a Aitona | LleidaDiari.cat

L'alcaldessa d'Aitona (Segrià), Rosa Pujol, recollirà aquest dijous de mans del president de la Generalitat, Quim Torra, i de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, el premi a la millor experiència turística per la ruta de la floració del presseguer de Fruiturisme en el marc dels Guardons del Turisme de Catalunya 2019.

 

La iniciativa va néixer l'any 2011 de la mà de l'Ajuntament d'Aitona per fer valdre el paisatge i l'activitat agrícola del territori i al llarg dels darrers anys ha experimentat un creixement exponencial, fins a convertir-se en un dels principals reclams turístics de les terres de Lleida i del conjunt de Catalunya.

 

  • 🔴 TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Un dels màxims reconeixements en matèria turística que atorga la Generalitat

Aquesta distinció és un dels màxims reconeixements en matèria turística que atorga la Generalitat de Catalunya; que anualment, a través d'aquests guardons, reconeix la feina del sector turístic català i la seva contribució perquè Catalunya sigui una destinació turística referent a escala internacional. La finalitat dels Guardons del Turisme és, doncs, reconèixer l'esforç i la dedicació de persones, empreses i institucions públiques i privades en favor del turisme, i servir d'instrument per estimular comportaments professionals i actuacions individuals o col·lectives que col·laborin a millorar la imatge turística de Catalunya i dels seus serveis turístics.

 

Rosa Pujol valora amb satisfacció la consecució d'aquest premi i dedica aquest guardó a tots els veïns, pagesos, associacions, cooperatives, voluntaris, guies i centrals de fruita que han col·laborat en l'èxit d'aquesta iniciativa; i que «ens obre noves portes per seguir difonent l'enorme tresor natural i patrimonial que atresora Aitona». En la mateixa línia, afegeix que «el present i el futur d'Aitona ha de passar, entre d'altres, per potenciar iniciatives com Fruiturisme, projectes que ens posicionen arreu del territori i esdevenen pal de paller del creixement i desenvolupament social, econòmic, cultural del nostre poble».

 

Un projecte nascut l'any 2011 i a la recerca constant de noves experiències

La ruta de la flor del presseguer, premiada per la Generalitat de Catalunya, és una de les principals campanyes turístiques anuals que l'Ajuntament d'Aitona desplega a través del projecte de Fruiturisme; nascut a la vila l'any 2011 amb l'objectiu buscar noves vies de difusió i promoció turística tot aprofitant i valorant el paisatge, l'activitat agrícola i la fruita dolça aitonenques.

 

Fruiturisme va començar oferint petites visites guiades pels camps fruiters de la vila i rutes per l'entorn d'Aitona per mostrar l'espectacle visual «únic al món» que ofereixen els camps de presseguers amb flor. El creixement continuat que ha experimentat el projecte ha permès, però, atraure a milers de visitants vinguts d'arreu del món i ampliar i potenciar al llarg de tot l'any les propostes que ofereix Fruiturisme.

 

També et poden interessar...Comentaris

envia el comentari