Catalunya Diari

Recullen 7 cries d'oreneta mortes arran de la destrucció de nius a Balaguer

Els Agents Rurals investiguen el cas
Imatge de la destrucció de nius a Borges Blanques
Imatge de la destrucció de nius a Borges Blanques | @agentsruralscat

Els Agents Rurals investiguen la destrucció de nius d'oreneta de cua blanca al nucli urbà de Balaguer, a la Noguera. Segons han informat els Agents Rurals, va ser un ciutadà qui va alertar de la situació i, una vegada en el lloc dels fets, els Agents han comprovat la presència de dinou nius trencats.

 

Tanmateix han recollit de la vorera un total de set cries d'oreneta de cua blanca mortes. Paral·lelament, els Agents Rurals informen que a les Borges Blanques, a les Garrigues, també s'han destruït dos nius d'oreneta «sense el perceptiu permís». Davant els fets, el cos efectua ara la corresponent investigació i denúncia dels fets.

 

En aquest sentit, cal recordar que la setmana passada l'entitat ecologista Ipcena ja va denunciar l'Ajuntament de les Borges per aquesta mateixa raó, tot i que des del consistori van negar responsabilitats al respecte.

L'Ajuntament no és el responsable de les obres

Un portaveu municipal va deixar clar que l'Ajuntament va obrir una convocatòria d'ajuts amb l'objectiu de subvencionar part de la rehabilitació dels porxos de la plaça de l'1 d'Octubre, però en cap cas és el consistori el responsable de les obres que els propietaris puguin dur a terme en el marc d'aquesta convocatòria.

 

Així mateix, des de l'Ajuntament de les Borges Blanques asseguren que no tenen constància dels fets als quals fa referència Ipcena i que, en cas d'haver-se produït, rebrien la reprovació municipal. En aquest sentit, des de l'Ajuntament assenyalen que, si s'acaba confirmant aquest suposat acte de maltractament animal, actuaran en conseqüència contra els responsables dels treballs i de l'empresa encarregada de les obres.

Imatge d'un agent rural recollint les cries mortes a Balaguer
Imatge d'un agent rural recollint les cries mortes a Balaguer | @agentsruralscat

 Comentaris

envia el comentari