Catalunya Diari

Llum verda del Parlament a la tramitació de la proposició de llei de regulació dels interins al sector públic

El ple avala que la proposta de la CUP segueixi en tràmit i tomba l'esmena a la totalitat del PSC-Units

El ple del Parlament ha donat el seu vistiplau a tramitar la proposició de llei de la CUP per estabilitzar la situació dels treballadors interins i temporals del sector públic. La proposició de la CUP continuarà ara la tramitació en comissió i ponència, i haurà de tornar al Ple perquè l’aprovi definitivament.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquesta llei estableix que si aquest personal cobreix activitats ordinàries, estables o permanents durant més de tres anys té dret a romandre en el lloc de treball amb els mateixos drets i el mateix règim d’estabilitat i inamobilitat que regeix la funció pública de carrera, sense adquirir, però, aquesta condició, i no pot ser acomiadat si la plaça a què estan adscrits és ocupada després d’un procés selectiu.
 

El PSC-Units havia presentat una esmena a la totalitat, però els vots d'ERC, JxCat, Vox, comuns i Cs han facilitat el tràmit i que es tombi l'objecció dels socialistes. 
 

Els socialistes proposaven un text alternatiu que planteja que l’estabilització del personal temporal es faci mitjançant l’habilitació específica d’un procés selectiu basat en un concurs oposició que posi en valor el temps treballat en una plaça o lloc de treball per un període superior als tres anys i preveu indemnitzacions per als qui no superin aquest procés selectiu d’estabilització. Però la iniciativa només ha aconseguit l'abstenció dels tres diputats del PPC.

Llum verda del Parlament a la tramitació de la proposició de llei de regulació dels interins al sector públic. Imatge del 21 de juliol
Llum verda del Parlament a la tramitació de la proposició de llei de regulació dels interins al sector públic | LleidaDiari.cat

Uns 200 interins ho celebren al Parlament

Uns 200 interins s'han concentrat a les portes del Parlament per donar suport a la proposició de llei d'estabilització dels treballadors del sector públic, la proposta de la CUP, segons xifres dels convocants.
 

La concentració, impulsada per la Plataforma d'Interins de Catalunya (PIC), amb el suport dels sindicats IAC, CGT, COS i USTEC, ha reclamat la fixesa dels treballadors que denuncien que fa anys que treballen «en frau de llei» a les administracions catalanes. Els concentrats han celebrat la llum verda de la cambra a la proposició de llei cupaire, però s'han mostrat preocupats pels «canvis» en els posicionaments d'ERC i Junts durant el debat.
 

La portaveu de la PIC, Ruth Gras, ha avisat que han detectat canvis d'opinió que els preocupen en les intervencions dels partits de Govern, que «temps enrere feien veure que sí que estaven d'acord amb la fixesa que proposa la CUP». Ara, però, «es nota que el text de la llei no l'acaben de comprar», ha dit Gras, que ha acabat satisfeta per com ha transcorregut el debat.


Comentaris

envia el comentari