Catalunya Diari

El Rei Carnestoltes i la Vella Quaresma, protagonistes del Carnaval de Mollerussa

Enguany modifiquen i escurcen la rua per a fer-la més àgil

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

Mollerussa celebrarà el dia 10 de febrer la festa de Carnaval en la qual, per primera vegada, hi tindran un protagonisme especial les figures del Rei Carnestoltes i la Vella Quaresma, ja que participaran de la rua i seran els mestres de cerimònies de la celebració que es fa a la nit al Pavelló Pla d'Urgell. Ho han explicat aquest dimarts l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i la regidora de Festes, Griselda Soteras, acompanyats del tècnic de l'àrea, Àlex Culleré els quals han afegit que l'encarnació d'aquests dos personatges anirà a càrrec de la Colla dels 50, amb els que l'Ajuntament, organitzador de l'esdeveniment, ha buscat una nova col·laboració i també amb altres entitats de la ciutat com són els ARF Diables de Mollerussa, l'Agrupació Escolta Cal Met i el Jovent de Mollerussa.

  

Una altra de les novetats que presenta el Carnaval d'enguany és que el recorregut de la Rua, que comptarà amb l'animació de la Txaranga Màgic, es modificarà per fer-lo més curt i àgil atenent a la demanda d'algunes de les AMPA participats. D'aquesta manera, les carrosses participants sortiran a les 17.00 hores de la tarda del Pavelló del 125è aniversari, seguiran pel carrer de Ferran Puig i trencaran a la cruïlla amb el de Domènec Cardenal per arribar fins al carrer de Ferrer i Busquets i seguir fins a la plaça del Pla d'Urgell i la de Manuel Bertrand. Un cop allí, en lloc de seguir carrer d'Arbeca amunt, es trencarà de nou pel carrer de Ferran Puig i fins a arribar de nou al punt de sortida. Un cop acabada la Rua, al Pavelló del 125è aniversari tindrà lloc la festa pels infants amb animació a càrrec de Gil¬Rataplamgrup i el repartiment de coca i xocolata. Val a dir que en l'anterior edició van participar de la rua setze comparses que van aglutinar 1.600 participants, en total.

La festa seguirà a partir de les 21.30 hores al Pavelló Pla d'Urgell amb el sopar de Carnaval i el posterior ball a càrrec de Hey Pachucos, un dels grups de versions més rellevants del panorama actual votat per mànagers i representats com a finalistes a la categoria de millor gira de versions del país en la darrera edició dels Premis Arc de la indústria del directe als que seguiran una sessió de DJ. Els interessats en apuntar-se al sopar, que consisteix en amanida i cassola de tros, ho poden fer a l'Ajuntament fins al dia 8 de febrer. El preu del sopar és de tretze euros per al públic en general i de deu euros per als participants en les carrosses i comparses de la rua.

 

També es torna a convocar després de la bona acollida de l'any passat, en què es va celebrar el desè aniversari de la rua, el concurs de carrosses i comparses. L'originalitat de ladisfressa, la complexitat en la seva elaboració i l'animació dels membres de la comparsa seran els elements a valorar en les tres categories establertes, cada una de les quals tindrà dos premis: un de 150 euros i un altre de 50. El jurat d'aquest concurs el formaran un representant de cada una de les comparses participants i en el transcurs del sopar que es farà a partir de dos quarts de 10 de la nit al Pavelló Pla d'Urgell es farà públic el veredicte i es procedirà al lliurament dels premis als guanyadors. El termini per inscriure la carrossa a la Rua finalitza el 5 de febrer i es pot participar de la desfilada sense participar en el concurs.


Comentaris

envia el comentari