Catalunya Diari

Els ‘Reixos’ tornen a Alcarràs

La vila acull, aquest 5 de gener, la tradicional Cavalcada, que enguany no inclourà parades per garantir la màxima seguretat sanitària

Imatge de part del cartell de la cavalcada d'Alcarràs
Els ‘Reixos’ tornen a Alcarràs | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament d'Alcarràs organitza, com cada 5 de gener, la tradicional cavalcada amb la qual SSMM els Reis d'Orient tornaran a omplir d'il·lusió els carrers de la vila acompanyats de molts amics màgics i lluminosos.

Enguany, però, la cavalcada no inclourà parades per permetre, com a edicions anteriors, que Melcior, Gaspar i Baltasar entreguin directament els regals a la infància. La situació de pandèmia i les necessàries mesures sanitàries obliguen així a programar una Cavalcada de Reis diferent per garantir la seguretat de tothom.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Desfilaran pels principals carrers de la vila

Així, aquest 5 de gener, Melcior, Gaspar, Baltasar i els seus seguicis respectius arribaran a Alcarràs poc abans de les 19.00 h i, des d'aquesta hora, desfilaran pels principals carrers de la vila. L'inici de la Cavalcada 2021 s'ha programat al Passeig de Ronda i, des d'allà, els participants desfilaran pels carrers Calvari i Doctor Castells, pel passeig del Riu i per les avingudes Onze de Setembre i Ernest Lluch.

A continuació, la comitiva enfilarà el carrer Metall, seguirà pels carrers Major i Mossèn Cinto Verdaguer i desfilarà també per Joan XXIII i carrer Nou fins a l'avinguda Catalunya. Per últim, la comitiva passarà novament pel carrer Major i desfilarà pels carrers Lleida, Barceloneta, Enric Granados i la Bassa fins a arribar a la plaça del Mercat, on hi ha previst el final.

A les persones que vulguin gaudir de la Cavalcada, se'ls recomana distribuir-se per tot el recorregut i respectar, en tot moment, les distàncies de seguretat i evitar aglomeracions. La mascareta, com a qualsevol altra activitat, és indispensable. «Hem programat un recorregut què permet tothom poder gaudir de la Cavalcada sense haver de realitzar desplaçaments importants. De fet, aconsellem tothom que, si hi ha la possibilitat, vegin els 'Reixos' des dels balcons de casa i que, si han de baixar al carrer, s'ubiquin a un punt fix i proper al mateix domicili».

Cal protegir els infants en tot moment

«Cal, evidentment, protegir els infants en tot moment i entendre que la distància de seguretat, la mascareta i la higiene de mans són, juntament amb el civisme, les millors maneres d'evitar eventuals contagis. Estem molt agraïts a Melcior, Gaspar i Baltasar per haver decidit visitar també aquest 5 de gener tot i les especials circumstàncies», explica Gerard Companys, regidor de Festes i Joventut. L'alcalde, Jordi Janés, recomana tothom prudència: «la del 5 de gener és la nit més màgica de l'any. Fem tots plegats que sigui, enguany i a més a més, també la més segura per tothom». La Cavalcada 2021 es retransmetrà en directe mitjançant el perfil de l'ajuntament d'Alcarràs a Instagram.


Comentaris

envia el comentari