Catalunya Diari

Remodelació de tardor en el Govern: Torra incorpora Tremosa, Sàmper i Ponsa

Els tres assumiran les carteres d'Empresa, Interior i Cultura, respectivament

El president de la Generalitat, Quim Torra, amb mascareta, durant una reunió del Consell Executiu
Quim Torra podria anunciar de manera imminent una remodelació del Govern | ACN

Poc després de fer-se públic els canvis imminents del Govern després que s'hagi trencat la relació entre Carles Puigdemont i el PDECat, s'ha conegut que finalment l'exeurodiputat i economista, Ramon Tremosa, serà el nou conseller d'Empresa i Coneixement i per tant substituirà a Àngels Chacón. El conseller d'Interior, Miquel Buch, serà rellevat per l'advocat i regidor de Junts a Terrassa, Miquel Sàmper mentre que l'exdiputada i professora Àngels Ponsa ocuparà el lloc de Mariàngela Vilallonga i es farà càrrec de la cartera de Cultura.

Sàmper i Tremosa prendran possessió del càrrec en un acte que es celebrarà aquest dijous, a les 18.00 hores, i Ponsa ho farà dimarts que ve, després de la reunió del Consell Executiu. El president vol enfortir l'executiu de cara a la seva possible inhabilitació, envoltar-se de gent de més confiança, allunyar l'escenari electoral i expulsar Chacón, l'última dirigent que manté el carnet del PDeCAT.

L'anunci arriba després de l'allau de baixes del PDeCAT cap a JxCat tot causant que el Govern estigui format per tres partits (RTC, JxCat i PDECat). La consellera Chacón, de fet, era l'única dirigent del PDeCAT que manté el carnet. En el cas de Buch hauria estat ell mateix qui hauria comunicat a Torra la seva intenció de finalitzar la seva etapa com a conseller.

Els canvis també arriben dues setmanes abans de la vista de Torra al Suprem. Continua, a més, la incertesa sobre la data electoral, si bé aquests canvis podrien confirmar que el president allunya l'escenari d'eleccions a curt termini i també assegura la gestió del govern en cas d'una possible inhabilitació per part del Suprem.


Comentaris

envia el comentari