Catalunya Diari

Renoven la Baixada del Calvari d'Almenar

El vial ha esdevingut la via natural d’entrada i sortida del trànsit rodat

Imatge de les obres
Imatge de les obres | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament d'Almenar està executant la reurbanització del carrer Baixada del Calvari (des del carrer Arc Iris al carrer Calvari), que inclourà la redefinició i ampliació de les voreres per tal de millorar les condicions d'accessibilitat per als vianants i la renovació de les xarxes d'aigua, enllumenat, sanejament i línia de baixa tensió, entre altres. La Baixada del Calvari d'Almenar ha esdevingut la via natural d'entrada i sortida del trànsit rodat, un cop oberta l'autovia A-14 que enllaça amb Lleida.

L'obra s'aprofitarà també per canalitzar la xarxa de clavegueram procedent del carrer Fèlix de los Ríos, amb la qual cosa es donarà resposta a una vella reivindicació dels veïns d'aquest vial. L'execució d'aquesta segona fase de remodelació del carrer Baixada del Calvari inclou l'enderroc dels elements existents, moviments de terres i adequació dels terrenys, així com la pavimentació de les voreres, dotant-los d'un caràcter urbà i de passeig arbrat per tal de revitalitzar la zona i adequar les voreres a les condicions d'accessibilitat necessàries, amb passos de vianants senyalitzats.

Més imatges de les obres
Més imatges de les obres | LleidaDiari.cat

 

Els treballs, actualment en curs, contemplen la renovació de la xarxa d'aigua potable i dels embornals; de la xarxa de sanejament, connectada a la xarxa existent (que optimitzarà la recollida d'aigües pluvials a la zona); de la xarxa d'enllumenat (amb llums LED) i de la xarxa de baixa tensió, a més de la instal·lació de nou mobiliari urbà.

Altres actuacions a Almenar

L'Ajuntament d'Almenar està executant les obres de construcció d'una rotonda destinada a millorar la connexió entre l'autovia A-14 i la zona urbana del municipi. El projecte donarà resposta a l'increment del volum de trànsit que procedeix o es dirigeix a l'A-14 (que des de juliol del 2017 connecta el municipi amb Lleida) i farà més segur, àgil i còmode aquest accés, que esdevindrà una de les entrades principals al municipi.

L'actuació comportarà una millora notable de la seguretat viària de la zona i tindrà com a element més destacat una rotonda (amb un diàmetre interior de 12 metres i exterior de 34 metres) que articularà l'encreuament de carreteres, eliminant els perillosos canvis de rasant i facilitant l'accés des dels quatre vials confrontats. L'obra disminuirà el risc que suposen els actuals encreuaments existents en la intersecció del camí de Bolòs amb el camí del Sas, camí de Cabanera Reial i camí de Tamarit de Llitera.


Comentaris

envia el comentari