Catalunya Diari

Reoberta al trànsit la carretera d'accés a Torà de Tost, tallada des del mes de juny per una esllavissada

Els treballs, que han inclòs el sanejament del talús i l'apuntalament de les zones més inestables, han tingut un cost de 75.000 euros

Pla general on es veu una màquina que està duent a terme obres a la carretera d'accés a Torà de Tost
Pla general on es veu una màquina que està duent a terme obres a la carretera d'accés a Torà de Tost | LleidaDiari.cat

El trànsit rodat per la carretera d'accés al nucli de Torà de Tost, a Ribera d'Urgellet (Alt Urgell), s'ha reprès totalment des d'aquest dimarts, gairebé tres mesos després que dos despreniments de roques deixessin impracticable un tram de la via, en el qual encara s'està enllestint l'actuació. Els treballs han inclòs tant el sanejament del talús com l'apuntalament d'aquelles zones inestables que hi puguin presentar algun risc, a més de la neteja del material que va caure damunt la calçada. La Diputació de Lleida, encarregada tant d'elaborar el projecte com del seguiment de les obres, ha aportat 40.000 euros a la intervenció, mentre que el consistori del municipi alt urgellenc en sufraga 35.000 més.

Els primers vehicles van poder passar, de forma temporal, aquest dilluns i des d'aquest dimarts s'ha recuperat el pas del trànsit rodat en la carretera d'accés al nucli de Torà de Tost, segons ha explicat l'alcaldessa de Ribera d'Urgellet, Josefina Lladós. En aquest sentit, l'actuació que s'està duent a terme a la zona on es van produir les dues esllavissades, i que s'enllestirà totalment en els dies vinents, ha de permetre circular-hi d'una forma més segura.

Cronologia dels fets

L'accés a Torà de Tost va quedar tallat per primer cop el passat 4 de juny arran d'una allau de roques. Hores després que es finalitzessin les tasques de neteja de la calçada i aquesta es reobrís al trànsit, el 6 de juny es va produir un nou despreniment en el mateix punt, tot i que en aquesta ocasió la quantitat de material era menor. Aleshores es va decidir que calia avaluar el risc d'esllavissades de la via abans d'actuar-hi, tenint en compte que una setmana abans també s'havia hagut de retirar diversos cops la terra que havia caigut a sobre de la carretera.

En aquest sentit, cal destacar que aquest ha estat un estiu bastant actiu en esllavissades que han obligat a tallar alguns punts de les vies de la demarcació de Lleida. L'esllavissada més greu va tenir lloc a Castell del Mur on dues persones van quedar atrapades amb el seu cotxe i van morir a causa de les roques de grans dimensions


Comentaris

envia el comentari