Catalunya Diari

Es reobre el Centre de Dia per a la gent gran d'Almacelles

Aquest acolliment beneficiarà en un primer moment a 13 persones

La Residència per la Gent Gran d'Almacelles ja ha pogut reobrir el servei d'acolliment diürn. Aquest acolliment beneficiarà en un primer moment a 13 persones, si bé es podrà anar ampliant a més usuaris, a mesura que es puguin afegir noves bombolles de convivents.

El fet d'haver assolit els nivells de vacunació actuals, sobretot en persones majors de 65 anys, ha permès flexibilitzar les mesures dels centres assistencials d'atenció a les persones grans, sigui poder fer ingressos a residència sense necessitat de fer aïllament (en cas de residència) o l'obertura de centres de dia integrats, com és el cas d'Almacelles.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En aquest cas, des del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya han pautat les mesures a seguir en aquests tipus de servei.

Imatge de la residència per a Gent Gran d'Almacelles
Es reobre el Centre de Dia per a la gent gran d'Almacelles | LleidaDiari.cat

S'ha d'assolir el 85% de persones vacunades de la Covid-19

Els centres de dia integrats poden reprendre el servei sempre que funcionin com un centre de dia independent, organitzant l'atenció presencial en grups estables de persones ateses i professionals. Poden compartir accessos i recorreguts, però no espais de convivència amb la resta dels residents i s'ha d'assolir el 85% de persones vacunades de la Covid-19.

Cada grup de convivència disposarà de gerocultors/professionals referents, que sempre han de ser preferentment les mateixes persones i seran les encarregades de fer una vigilància activa dels possibles signes i símptomes de sospita de Covid-19. S'ha de garantir un espai de 2,5 m² per persona i garantir les mesures preventives enfront de la Covid-19: higiene sovint de mans i ventilació dels espais.

La prioritat és recuperar al màxim la normalitat convivencial i les activitats dels centres de dia, mantenint les mesures de prevenció i seguretat relacionades amb neteja, desinfecció i protecció per evitar contagis, organitzant l'atenció presencial.


Comentaris

envia el comentari