Catalunya Diari

Reobren la C-13 entre Rialp i Llavorsí després de 42 hores de tall

També s'ha normalitzat la circulació a Camarasa

La C-13 a punt de ser reoberta al trànsit amb un carril de circulació i pas alternatiu | LleidaDiari.cat

La C-13 entre Rialp i Llavorsí, al Pallars Sobirà, s'ha reobert aquest diumenge a les 14.30 hores després de més de 42 hores de tall a causa d'una esllavissada de roques i l'ensorrament de part d'un talús.

A la zona de l'esfondrament, al quilòmetre 141,5, s'ha habilitat un carril amb pas alternatiu i una regulació que es farà amb operaris senyalistes durant el dia –per fer la circulació el més àgil possible- i amb semàfors durant la nit. Els vehicles ja han començat a passar en ambdós sentits i han trencat així un cap de setmana «d'aïllament» pel sud de les valls d'Àneu, de Cardós i de Ferrera.

El pas de vehicles s'alternarà en les dues direccions

«Obert ja el pas alternatiu a la C-13. Els conductors poden accedir a la zona sabent que el pas de vehicles s'alternarà en les dues direccions. Agrair un cop més la feina feta des del parc de carreteres d'Esterri, dels Mossos i de la resta de funcionaris i operaris implicats!», ha piulat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

En les dies vinents els operaris continuaran treballant per reforçar el talús amb més ancoratges i malles de seguretat, i per tornar a habilitar dos carrils de circulació en aquest punt de la C-13. Calvet ha avançat que ja s'estan estudiant «solucions més definitives» com alguna 'visera' o galeria en alguns dels indrets més compromesos de la C-13. «Però això ja estaríem parlant de mesos», ha reconegut el conseller en declaracions a Catalunya Ràdio.

Reforçar encara més el manteniment de la carretera

«L'esllavissada ha estat un accident, però he de demanar disculpes a les persones del país que han hagut de fer un tomb perquè no hi ha alternativa a la C-13», ha manifestat el titular de Territori i Sostenibilitat. «Hem actuat d'emergència i ho hem fet ràpid i bé. El que hem de fer és reforçar encara més el manteniment de la carretera», ha reblat Calvet.

Durant tot el cap de setmana l'accés a l'estació d'esquí de Port Ainé ha estat garantit, però els conductors han hagut de fer una volta de més tres hores a través de l'Alta Ribagorça i la Val d'Aran per anar a les valls d'Àneu, de Cardós i Ferrera (on hi ha les estacions d'esquí d'Espot, Tavascan i Virós Vallferrera). L'única opció dels viatgers ha estat fer una ruta que travessa el Coll de la Creu de Perves, el túnel de Vielha i el Port de la Bonaigua per arribar a Esterri d'Àneu

 

Obren la C-13 a Camarasa

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat que ja s'ha reobert al trànsit la C-13, al seu pas per Camarasa (la Noguera), per la caiguda d'una roca de grans dimensions. El lloc del succés és el punt quilomètric 45,7 i, davant la perillositat, es dona pas alternatiu als conductors que circulin per la zona.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari