Catalunya Diari

Reobren al trànsit la carretera entre Sant Llorenç de Montgai i Camarasa

La via ha estat tallada prop d'un mes per la complicació dels treballs de sanejament que s'han fet als talussos laterals

La Diputació de Lleida ha reobert aquest diumenge al matí la carretera LV-9047 entre Sant Llorenç de Montgai i Camarasa (Noguera) que portava gairebé un mes tallada per les obres de sanejament que s'han fet als talussos laterals.

La via es va tallar al trànsit el 30 d'agost passat amb la previsió de reobrir-la a mitjans d'aquest mes, però una caiguda de roques el 10 de setembre va afectar la via i va obligar a allargar els treballs. En aquest sentit, al tram més afectat per la caiguda de pedres, d'uns 60 metres, s'hi ha habilitat un pas alternatiu d'un carril amb un semàfor regulador.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La calçada de la carretera de Sant Llorenç de Montgai a Camarasa va quedar neta de roques la setmana passada. Així ho van assegurar fonts de la Diputació de Lleida que també van precisar que l'afectació es concentrava en un tram de 300 metres de la via que es va delimitar en tres zones diferents.

Imatge de la carretera de Sant Llorenç de Montgai
La Diputació de Lleida reobre al trànsit la carretera entre Sant Llorenç de Montgai i Camarasa | LleidaDiari.cat

Un reg asfàltic per restaurar els punts danyats de la via

En una primera zona que ocupa un 33% d'aquest tram caldrà aixecar l'asfalt i fer, de manera provisional, un reg asfàltic per restaurar els punts danyats de la via. En un altre 33% del tram en qüestió és on es delimitarà el pas alternatiu d'un carril amb un semàfor regulador. Pel que fa al 33% restant del tram de 300 metres, no hi ha afectació.

Cal recordar que entitats ecologistes van denunciar al Departament d'Acció Climàtica per «greus afectacions» al medi natural a causa d'aquests treballs en un espai natural protegit. Això no obstant, des de la Diputació s'ha remarcat que els treballs es fan amb tota la legalitat i supervisió corresponent.


Comentaris

envia el comentari