Catalunya Diari

L'Estat rep 120 sol·licituds d'ajuts pels danys ocasionats per la llevantada a Lleida

El termini per presentar les sol·licituds va finalitzar dissabte, 23 de novembre i la direcció general de Protecció Civil del Ministeri de l'Interior té sis mesos per resoldre-les

Pla obert on es pot veure una màquina retroexcavadora netejant el pont del riu Gorgs
Pla obert on es pot veure una màquina retroexcavadora netejant el pont del riu Gorgs | LleidaDiari.cat

La Unitat de Protecció Civil de la Subdelegació del govern de l'Estat a Lleida ha rebut 120 sol·licituds d'ajuts pels danys ocasionats per la llevantada del 22 i 23 d'octubre a la demarcació.

Un total de 28 són d'ajuntaments de les Garrigues, el Pla d'Urgell, la Segarra i el Segrià per tal d'acollir-se als ajuts previstos en el Reial Decret 307/2005 que regula les subvencions davant de determinades necessitats derivades de situacions d'emergència o de tipus catastròfic.

Dues sol·licituds d'ajuts presentades per la Mancomunitat d'aigües

A més, la Subdelegació ha rebut dues sol·licituds d'ajuts presentades per la Mancomunitat d'aigües de les Garrigues i el Consell Comarcal de les Garrigues, 85 sol·licituds per particulars, i altres cinc per part d'establiments industrials o comercials.

El Reial Decret 307/2005 preveu ajudes a corporacions locals, unitats familiars o particulars, comunitats de propietaris i establiments industrials i comercials per fer front a les despeses d'emergència ocasionades per la gota freda. El termini per presentar les sol·licituds va finalitzar dissabte, 23 de novembre i la direcció general de Protecció Civil del Ministeri de l'Interior té sis mesos per resoldre-les.

Pla obert on es pot veure un camp d'oliveres afectat per la llevantada a l'Albi
Pla obert on es pot veure un camp d'oliveres afectat per la llevantada a l'Albi | LleidaDiari.cat

Els 28 ajuntaments que han presentat sol·licitud d'ajut

Els 28 ajuntaments que han presentat sol·licitud d'ajut són els del Palau d'Anglesola, el Poal, Arbeca, Vinaixa, l'Espluga Calba, Vilanova de l'Aguda, l'Albagés, les Borges Blanques, Miralcamp, Bell-lloc d'Urgell, Golmés, Fondarella, la Floresta, Linyola, Puiggròs, la Pobla de Cérvoles, el Cogul, Vila-Sana, Fulleda, els Omellons, el Vilosell, Puigverd de Lleida, Lleida, Montornès de Segarra, Sidamon, Juneda, l'Albi, Torregrossa i Cervià de les Garrigues.

Pel que fa a les sol·licituds presentades per unitats familiars o particulars, la majoria corresponen a veïns de les Garrigues: Quaranta-cinc són de l'Albi, dinou de Vinaixa, deu d'Arbeca, set de Vila-sana, tres de Lleida i un de Vilanova de Bellpuig.

Sol·licituds per via telemàtica en l'aplicació web

La majoria d'ajuntaments han presentat les sol·licituds per via telemàtica en l'aplicació web de la direcció general de Protecció Civil del Ministeri de l'Interior, mentre que les sol·licituds per part dels particulars i d'establiments comercials o industrials s'han presentat davant el Registre General de la Subdelegació del govern de l'Estat a Lleida.

Des de l'endemà mateix la llevantada, la Subdelegació del govern espanyol a Lleida ha ofert la seva col·laboració i la dels tècnics de Protecció Civil per informar, assessorar i resoldre qualsevol dubte o aclariment amb relació als formularis de les sol·licituds. A més, el subdelegat José Crespín va remetre a començaments de la setmana passada una carta a tots els ajuntaments afectats reiterant la col·laboració de la Subdelegació i recordant la finalització del termini de presentació.

Els danys per la llevantada a les comarques de Ponent superen els 21 MEUR

Els danys per la llevantada del 22 i 23 d'octubre a les comarques de Ponent superen els 21 milions d'euros, segons les primeres estimacions facilitades la setmana passada per la subdelegació del govern espanyol a Lleida. Tot i això, es tracta d'una xifra provisional que una quinzena de municipis de les Garrigues i el Segrià i dos consells comarcals (Pla d'Urgell i Segarra) van fer arribar per acollir-se al Reial Decret 307/2005.

Segons aquest primer balanç, Juneda és el poble més afectat, amb 6,4 milions d'euros, seguit d'Arbeca amb 4,1. El Canal d'Urgell ha xifrat els desperfectes a la infraestructura, principalment al canal principal, en 1,6 milions d'euros.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari