Catalunya Diari

Repunt important de casos covid a Cervera entre joves

Entre els dies 7 i 10 de juliol s’han detectat 14 nous casos

El municipi de Cervera, de la comarca de la Segarra, es troba en una situació complicada després que s'hagin tornat a descontrolar els contagis. Aquesta darrera setmana, entre els dies 7 i 10 de juliol hi ha hagut un repunt important de casos i s'han detectat 14 nous positius, tots entre persones joves.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!


Davant d'aquesta situació, des de l'Ajuntament de Cervera han fet un comunicat per tal d'informar de la situació en aquesta localitat lleidatana, ja que segons informa el Consistori la situació que s'està vivint té certa gravetat, ja que l'expansió és molt ràpida, i les autoritats en són conscients i, en cas d'endarrerir-se les millores, hi haurà més restriccions.

Primer pla de les mans d'un infermer administrant un medicament a un pacient
Repunt important de casos covid a Cervera entre joves | LleidaDiari.cat

No s'atura la transmissió

La variant que predomina a Cervera i a Catalunya durant aquests dies d'«explosió» de contagis és la Delta i la seva transmissibilitat és molt alta, tot i que la gravetat no ho és tant. Així i tot, és millor no tenir el virus que tenir-lo lleu.
 

Tot i que la vacunació avança a bon ritme, no és suficient encara per a aturar la transmissió, així ho explica l'alcalde de Cervera. «Demano a la població que extremi les mesures, que el comportament sigui prou acurat per evitar transmissions i que quan estiguem amb els nostres contactes portem la mascareta i mantinguem la distància de seguretat. No deixem de fer coses, però fem-les bé».
 

De fet, hi ha una gran part significativa de la població que no s'ha vacunat en aquest municipi, tot i poder fer-ho gràcies a Salut i a la seva franja d'edat. El 6,5% de persones que oscil·len entre 70 i 79 anys no s'han vacunat, d'entre 60 i 69 anys, no s'han vacunat el 15%, d'entre els 50 i 59 anys el 18,5% i entre els 40 i 49, la xifra és del 28,5%.
 

La franja d'edat que té el percentatge més alt de gent no vacunada és la dels joves, de 16 als 29, ja que lògicament, fa pocs dies que es poden vacunar i cal que esperar a què ho facin progressivament, tot i que aquests ja s'han mostrat molt receptius davant la mesura que es va anunciar fa pocs dies.


Comentaris

envia el comentari