Catalunya Diari

Repunten les vendes de cotxes a la Fira de Sant Josep de Mollerussa

La major part de compradors són de la demarcació de Lleida

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra
Pla mitjà on es pot veure l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra | LleidaDiari.cat

Les vendes de vehicles al Saló de l'Automòbil de la Fira de Sant Josep de Mollerussa han repuntat en relació a l'edició de l'any passat i, amb un volum de negoci de 7,6 MEUR, s'ha registrat la segona millor xifra d'aquest certamen, que ja suma 35 edicions. Segons el director de Fira de Mollerussa, Poldo Segarra, durant els quatre dies de fira es van vendre un total de 285 cotxes, un més que el 2017, quan es van batre rècords.

El volum de negoci però, és 1.000 euros inferior al d'aquell any perquè es van vendre cotxes més cars. Enguany el preu mitjà dels cotxes venuts ha estat de 26.878 euros. Els compradors són en la seva majoria originaris de la demarcació de Lleida, principalment de Pla d'Urgell i el Segrià.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Les vendes de cotxes a la fira de Sant Josep han augmentat

En comparació amb el 2018, les vendes de cotxes a la fira de Sant Josep han augmentat, ja que se'n van vendre 279 per valor de 7,1 milions d'euros. Aquest any, el cotxe més car que s'ha venut ha estat un 'Mercedes' per valor de 97.250 euros, i el més econòmic un 'Dacia', per 8.500 euros. Una altra xifra que ha destacat Poldo Segarra és que el 42% de les vendes han superat els 24.000 euros.

Un 13% dels compradors són de Mollerussa mateix mentre que el 16% són del Pla d'Urgell. A Lleida ciutat s'han registrat un 21% de les vendes (una seixantena de cotxes), mentre que el 3% s'han venut a gent de Barcelona, un 5% de Tarragona i un 1% de Girona. Altrament, un 3% dels compradors provenien de municipis de la Franja de Ponent.

Segons Segarra, les dades són un «reflex de l'economia, que s'està recuperat». En aquest sentit, el director de l'ens firal ha destacat que del 2016 al 2017 es va produir el «salt» en les vendes, ja que es va passar de 5,5 a 7,6 MEUR i ara s'estan registrant 3 anys de «tendència estabilitzadora». L'alcalde i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, ha situat el Saló de l'Automòbil com un «indicador del volum de negoci de les fires» i ha afegit que enguany, amb 4 dies de fira, del 16 al 19 de març, el primer dia «ja sabíem que aniria molt bé per les sensacions dels expositors».


Comentaris

envia el comentari