Catalunya Diari

Rescaten cinc exemplars de milà negre atrapats en una bassa de purins a la Noguera

També han rescatat una cigonya ferida i una òliba perduda del niu

Imatge d'un milà negre rescatat
Imatge d'un milà negre rescatat | @agentsruralscat

Els Agents Rurals van rescatar el passat divendres cinc exemplars de Milà negre (Milvus migrans) atrapats en una bassa de purins a Preixens, la Noguera. Segons han informat a través de les xarxes socials, una vegada rescatades, les aus van estar traslladades fins al centre de fauna salvatge de Vallcalent de Lleida. Cal recordar que, fa unes setmanes, els Agents Rurals també van haver de rescatar un total de tretze exemplars vius de milà negre, que s'havien quedat atrapats en una bassa de purins d'una granja de porcí a Preixens, la Noguera. D'igual forma, una vegada rescatats, els van traslladar fins al Centre de Fauna Salvatge de Vallcalent a Lleida. Una vegada allà van procedir a la seva neteja, rehidratació i recuperació de la condició corporal.

Imatge de l'au trobada al carrer
Imatge de l'au trobada al carrer | @agentsruralscat

 

Altres serveis durant el cap de setmana a la demarcació de Lleida

Paral·lelament, els Agents Rurals van rebre dissabte passat l'avís que a Sant Martí de Canals, al Pallars Jussà, s'havia trobat una òliba al carrer. Davant els fets, els Agents Rurals es van desplaçar fins al lloc i van poder localitzar el niu i van retornar el poll d'òliba al seu niu. Finalment, aquest diumenge, els Agents Rurals van recollir una cigonya ferida després de rebre l'avís d'un pagès. Segons han informat des del cos, la cigonya hauria estat ferida per col·lidir presumptament amb uns cables d'alta tensió ubicats a Vallfogona de Balaguer, a la comarca de la Noguera.

Imatge de la cigonya ferida
Imatge de la cigonya ferida | @agentsruralscat

 

Una vegada rescatada i amb visibles ferides al seu cos, els Agents Rurals van decidir traslladar l'au fins al Centre de Fauna Salvatge de Vallcalent de Lleida. Una vegada allà, procediran a la seva cura. D'altra banda, aquest diumenge, amb motiu de la X Setmana del Medi Ambient, els Agents Rurals van alliberar un espectacular exemplar d'aligot a Solsona. Van ser diverses les persones que van presenciar l'alliberament de l'au a la comarca del Solsonès.

Imatge de l'aligot alliberat
Imatge de l'aligot alliberat | @agentsruralscat

 


Comentaris

envia el comentari