Catalunya Diari

Rescaten més de 1.200 peixos a la central hidràulica de Bossòst

Uns 700 cavilats i 500 truites, entre les espècies extretes del canal

Operaris rescatant peixos del canal de la central de Bossòst
Operaris rescatant peixos del canal de la central de Bossòst | LleidaDiari.cat

Les tasques de manteniment i millora a les comportes de la central hidràulica de Bossòst, a la Val d'Aran, que porta a terme la companyia Endesa han obligat a rescatar els peixos que habiten en aquest ecosistema. Amb la col·laboració dels Agents Rurals del Conselh Generau d'Aran s'han rescatat més de 1.200 peixos amb la tècnica de pesca elèctrica. La sorpresa ha estat descobrir una de les majors colònies de cavilats (Cottus hispaniolensis) que s'han trobat a la zona, fins al moment; 700 exemplars.

Primer pla de truites rescatades al canal de la central de Bossòst
Primer pla de truites rescatades al canal de la central de Bossòst | LleidaDiari.cat

 

Es tracta d'una espècie protegida i endèmica. També es van rescatar unes 500 truites (Salmo trutta) i altres espècies de menor interès. Tots els animals autòctons van ser retornats vius al medi. El cavilat és un peix d'aigua dolça que pertany a la família dels còtids i que només es pot trobar a la conca meridional del riu Garona. És un peix que no arriba als divuit centímetres, amb el cap gros i aplanat i coloració variable amb taques fosques irregulars repartides per tot el cos. Viu a les capçaleres dels rierols amb substrat pedregós i en aigües especialment netes.

Altres destacades actuacions dels Agents Rurals

Els Agents Rural del Segrià van capturar divendres passsat una cria de porc domèstic que va aparèixer al campus universitari de Cappont de la Universitat de Lleida (UdL). Segons han informat aquest dimarts els Agents Rurals a través de les xarxes socials, els agents encarregats de rescatar-lo el van traslladar fins al centre de fauna salvatge de Vallcalent de Lleida. L'animal es trobava en bon estat de salut. 

En els darrers dies els Agents Rurals de la demarcació de Lleida també han dut a terme altres tasques de rescat d'animals salvatges. La última ha estat la captura el passat cap de setmana d'un nou voltor que havia descendit fins al nucli urbà de Tremp. Segons han informat a través de les xarxes socials, l'animal no en podia sortir tot sol i, per tant, el van alliberar en una zona alta del mateix municipi de Tremp. Cal destacar que el voltor es trobava en bon estat de salut i que va emprendre el vol sense problemes.

Primer pla de cavilats, espècie de peixos, una espècie protegida i endèmica
Primer pla de cavilats, espècie de peixos, una espècie protegida i endèmica | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari