Catalunya Diari

Efectivitat i contundència, claus per mantenir l'Anunciata de Juneda lliure de Covid-19

Guants a dojo per evitar contagis, pantalles, mascaretes, gel hidroalcohòlic... L'objectiu final era clar: anticipar-se a la Covid-19 i no permetre que la pandèmia es colés al centre

Imatge d'una usuària de la Residència l'Anunciata de Juneda fent ganxet, el dia 17 de juny de 2021.
Imatge d'una usuària de la Residència l'Anunciata de Juneda fent ganxet. | Residència l'Anunciata de Juneda

La pandèmia de la Covid-19 ha trastocat estructures de la nostra societat que pensàvem fortes; ha trasbalsat el nostre dia a dia, i ha arribat per fixar una 'nova normalitat' en les nostres vides. 


Gestionar el coronavirus no ha estat fàcil, ni pels mateixos experts en la matèria, ni molt menys per la societat en general. Tot i que un dels sectors que més ho ha patit en primera persona han estat les residències de la tercera edat, on la pandèmia ha registrat un degoteig constant de defuncions, aturades ara amb l'arribada de les vacunes.


Ara bé, aquest no és el cas de la Residència l'Anunciata de Juneda, situada al número 11 de la Plaça de Catalunya. Val a dir que aquest centre de la comarca de les Garrigues no ha viscut cap mort arran de la Covid-19. I no sols això, tampoc ha registrat ni un sol positiu durant l'any llarg de pandèmia viscut. «Hem estat previsors al quadrat», explica Concepció Santandreu, directora del centre residencial, «quan el Govern encara no havia decidit com abordar aquesta situació, nosaltres el dia 10 de març (el primer confinament arribava el dia 13 de març de 2020) ja vam bloquejar l'accés a la residència». En aquest sentit, des d'aquest dia, la residència l'Anunciata de Juneda no permetia ni entrar ni sortir del centre. Tampoc rebre visites ni atendre peticions d'externs a l'empresa.


A partir d'aquell moment, els responsables de l'equipament van haver d'adaptar-se a aquesta nova situació. Guants a dojo per evitar contagis (comprats a preus desorbitats -tres vegades més que el preu de mercat-), pantalles, mascaretes, gel hidroalcohòlic... L'objectiu final era clar: anticipar-se a la Covid-19 i no permetre que la pandèmia es colés a la residència.

Protocols portats a l'excel·lència

Gràcies a les mesures adoptades amb contundència i de forma ràpida, el coronavirus no va aconseguir entrar al centre. I és que gràcies al gran esforç i sacrifici en bloquejar l'accés, adoptar totes les mesures de seguretat pertinents i evitar un possible positiu entre els usuaris i usuàries del centre, la Residència l'Anunciata pot dir que va lliurar la batalla de la Covid-19. 


Els avis i les àvies, principals patidors d'aquesta situació, estaven i continuen estant cuidats al màxim. Concepció Santandreu explica que des d'un primer moment el 99% dels usuaris van respectar i entendre que no hi hagués visites. Això sí; l'empresa va habilitar una sèrie de tauletes per poder realitzar videotrucades amb els seus familiars. «És curiós perquè molts dels avis preferien el telèfon tradicional, el de tota la vida, a les videotrucades», apunta la directora.


Principalment els primers dies, els treballadors i treballadores també evitaven deixar-los veure les notícies. «Buscàvem que desconnectessin, que no estiguessin capficats en la Covid-19 escoltant notícies tristes i dràstiques», apunta Concepció Santandreu. Per contra, es va preparar un calendari d'activitats amb diverses propostes (treballs de memòria, manualitats, bingo, projecció de pel·lícules...) per distreure'ls i fer passar les hores mentre tot aquest malson acabava.

Un usuari de la Residència l'Anunciata de Juneda jugant amb una tauleta, el dia 17 de juny de 2021.
Un usuari de la Residència l'Anunciata de Juneda jugant amb una tauleta. | Residència l'Anunciata de Juneda

Primeres vacunes

El passat 5 de gener canviava el rumb d'aquest equipament. També de molts altres arreu del territori. I és que el dia abans del Dia de Reis arribaven al centre les tan esperades vacunes i es vacunava a totes les persones del centre; tant treballadors com usuaris. La segona pauta la rebien el 26 de gener, dia en què quedava tothom vacunat al 100%.


Ara que tot 'ha passat', els responsables de l'Anunciata miren enrere i es mostren orgullosos de la gestió i les maneres de fer adoptades. El centre, que compta amb 66 usuaris i 40 treballadors, funciona ara amb cites prèvies i ja permet l'entrada de persones externes. Això sí, amb un control exhaustiu de temperatura i rentat de mans per evitar que el coronavirus es pugui colar portes endins.

En les millors mans

L'arribada de les vacunes ha marcat un abans i un després en el dia a dia d'aquesta pandèmia. Posar-nos el vaccí ha estat, i continua sent, vital per garantir la immunitat de grup, però també ho és comptar amb una assegurança de salut que ens protegeixi en el nostre dia a dia i que ens cuidi de qualsevol imprevist. I a Roca-Aixalà & López Corredoria d'Assegurances ho saben molt bé.

Una de les màximes més clares d'aquesta empresa és: «El vostre benestar és la nostra tranquil·litat». I així ho plasmen a la seva pàgina web: «La vida no pot assegurar-se: s’ha de viure. És important apreciar les coses essencials i significatives, refusant tot allò que és accidental i irrellevant». No t'ho pensis més i posat en mans d'aquests grans professionals. Trobaràs un equip a la teva disposició al carrer de La Font, número 4 i 8, de Juneda, i al telèfon 973 15 05 04.


Comentaris

envia el comentari