Catalunya Diari

La residència lleidatana que dona per superat el seu brot de Covid

El centre no té cap resident positiu tot i que encara hi ha set treballadors afectats per la malaltia

Pla general de l'entrada de la residència Mare Janer de Cervera
Cervera dona per superat el brot de covid-19 a la residència Mare Janer en la qual han mort quatre persones | LleidaDiari.cat

La Paeria de Cervera dona per superat el brot de covid-19 a la residència Mare Janer on han mort quatre ancians des que s'hi va detectar el brot a principis de desembre. El consistori ha informat que, actualment, no hi ha cap resident positiu, 40 fan vida normalitzada a la zona verda i 5 guarden quarantena a les seves habitacions després d'haver superat la malaltia en hospitals i haver retornat al centre.

Tot i això, encara hi ha 7 treballadors afectats amb la covid-19. Segons dades de Salut, a tot el municipi hi havia divendres 33 casos positius i la xifra acumulada des de l'inici de la pandèmia a Cervera ascendeix a 813. El 30 de desembre eren 64 els positius per covid-19 (24 dels quals vinculats al brot de la residència Mare Janer).

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Una situació més complicada a Solsona

La residència Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona compta en l'actualitat amb 63 residents i 42 professionals (el 57% de la plantilla) positius i, a més, aquest cap de setmana hi ha hagut tres morts més de residents amb Covid-19 i la xifra total s'eleva a sis. Davant aquesta delicada situació, des del Departament de Salut han decidit traslladar a una quinzena d'interns fins a la residència Colisée d'Igualada i així, poder evitar nous contagis. Cal destacar, que la residència d'Igualada és un dels búffers habilitats pel Govern i, en el qual, no hi ha positius per Covid i es concentren tots els recursos necessaris per atendre als usuaris de forma segura.


Comentaris

envia el comentari