Catalunya Diari

La Residència Fiella de Tremp es manté sense cap resident positiu

El divendres dia 18 van començar les visites de familiars als usuaris del centre, ja que la residència ja té la categoria taronja

Pla general de la residència de Tremp amb una ambulància al davant
La Residència Fiella de Tremp es manté sense cap resident positiu | LleidaDiari.cat

La residència Fiella de Tremp es manté sense cap resident positiu de covid-19, després que aquest diumenge acabessin l'aïllament els deu darrers usuaris. D'aquesta manera i segons les dades facilitades per Salut, al centre ja no hi ha cap usuari amb coronavirus.

Així i tot, a l'Hospital Comarcal de Tremp encara hi ha 6 usuaris positius i a la residència de Guissona un. Pel que fa a la xifra de treballadors afectats pel virus actualment n'hi ha 30, els mateixos que aquest diumenge. El brot de covid-19 que es va detectar al centre ara fa un mes ha causat 60 morts d'un total de 143 residents. Així mateix, el divendres dia 18 van començar les visites de familiars als usuaris del centre, ja que la residència ja té la categoria taronja.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La preocupació dels alcaldes de l'Alta Ribagorça

Els tres alcaldes de l'Alta Ribagorça, Vilaller, el Pont de Suert i la Vall de Boí, han fet arribar la seva preocupació «pel teixit empresarial i el futur de la comarca» al Govern. El Consell d'Alcaldes creu que el confinament comarcal i el tancament parcial, amb franges horàries als bars i restaurants, en zones de muntanya, deixen aquests municipis «en una situació molt compromesa». Segons els alcaldes, aquest nou confinament «comportarà el tancament definitiu d'alguns comerços i empreses, amb unes conseqüències socials desastroses».

«Som conscients que cal prioritzar la salut, però hem de ser capaços de buscar noves mesures o marcar excepcionalitats perquè les zones de muntanya no es vegin abocades a una situació de no-retorn», han sentenciat els alcaldes. Els alcaldes dels tres municipis, Maria José Erta (Vilaller), José Antonio Troguet (Pont de Suert) i Sonia Bruguera (Vall de Boí), han alertat al Govern de les «greus conseqüències" que aquestes decisions poden comportar al territori on bona part de l'activitat econòmica està orientada al turisme.

Plataforma SOS Alta Ribagorça

Des de la plataforma SOS Alta Ribagorça també diuen «prou a les decisions preses pel Govern de la Generalitat" i aquest dimarts dia 22 es manifestaran per denunciar «l'ofec del sector». Aquesta plataforma ha dit que «és un suïcidi col·lectiu de tot el sector de l'hostaleria». Aquest sector ha defensat que són «una comarca petita de muntanya, amb unes dinàmiques molt diferents d'altres comarques i on més del 60% de la població es veu afectada directa o indirectament pel sector de l'hostaleria».

Els hotelers i restauradors de la Vall de Boí han argumentat que «aquestes franges horàries no podem atendre les necessitats» de qui visita la comarca. Els horaris de matí, amb unes temperatures tot sovint sota zero, fan inviable treballar; els horaris de migdia, en una comarca amb una estació d'esquí, fa que l'activitat de l'hostaleria estigui en ple funcionament, precisament en els horaris marcats de tancament.


Comentaris

envia el comentari