Catalunya Diari

Arriba una de les notícies més esperades per a la residència Fiella de Tremp

El brot de covid-19 detectat a l'equipament de gent gran del Jussà continua afectant a 22 usuaris i 32 treballadors

Pla general de la residència Fundació Fiella de Tremp-Sant Hospital de Tremp
La Residència Fiella de Tremp no registra cap defunció en les darreres hores i la xifra de morts es manté en 58 persones | LleidaDiari.cat

El brot de covid-19 detectat fa un mes a la Residència Fiella de Tremp no ha registrat cap nova defunció en les darreres hores, amb la qual cosa la xifra de morts es manté estable en 58 persones. Segons les dades facilitades per Salut, hi ha 22 usuaris de l'equipament de gent gran de la capital del Pallars Jussà que continuen sent positius de coronavirus, el mateix nombre que aquest dimecres.

Mentre, entre els treballadors del centre, la xifra ha baixat fins a 32, tres menys que fa 24 hores. Aquesta mateixa setmana, 55 residents més van acabar l'aïllament i haurien superat la malaltia. El Departament va intervenir l'equipament el 28 de novembre en detectar una «situació descontrolada», una acusació que el patronat de la residència ha negat.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Una «situació descontrolada»

La situació que es viu des de fa unes setmanes en aquest centre de la tercera edat del Pirineu lleidatà és greu i preocupa a Salut. La mateixa consellera Alba Vergés es va desplaçar aquesta setmana a Tremp per a valorar en primera persona com s'estaven duent a terme els protocols a la residència i parlar amb els professionals que estan al capdavant de la situació. Vergés va deixar clar que la intervenció de Salut es va fer efectiva des del primer dia i que, des de llavors, s'estan aplicant tots els protocols de forma efectiva.

Passa de centre vermell, a taronja

La situació sanitària actual al centre fa que aquest hagi pogut passar de ser una residència vermella a taronja. Per aquest motiu, s'està organitzant un circuit de visites a familiars, el qual serà efectiu aviat segons indiquen fonts del Departament de Salut. Aquest també s'aplicarà en el pla de trobades amb usuaris de l'equipament durant les festes de Nadal.


Comentaris

envia el comentari