Catalunya Diari

La residència de Solsona suma ja 27 defuncions per Covid-19

El centre espera que aquesta setmana pugui donar el brot per controlat

Imatge d'una persona desinfectant la residència de Solsona
Imatge d'una persona desinfectant la residència de Solsona. | LleidaDiari.cat

La residència Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona ha registrat en les últimes hores una nova mort per Covid-19, i el brot detectat al centre a finals d'any ja acumula un total de 27 defuncions. No obstant això, i després de viure les seves tres setmanes més complicades, l'equipament de la comarca del Solsonès ja es comença a preparar per abordar una setmana que serà clau per a la recuperació de la normalitat.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Tal com s’ha exposat aquest dissabte en la reunió de la comissió de seguiment del brot, es preveu poder passar a ser residència taronja segona la classificació establerta pel Departament de Salut en el Pla sectorial de gestió de la infecció pel coronavirus SARS-CoV-2 en l’àmbit residencial. Segons s'ha explicat en el comunicat diari del centre (redactat conjuntament per les àrees de Comunicació de l’Ajuntament de Solsona i el Centre Sanitari del Solsonès i el Patronat de la Fundació Pere Màrtir Coloms a fi d’oferir una informació homogènia i inequívoca al conjunt de la ciutadania), els responsables de la residència esperen que aquesta setmana puguin donar per controlat el brot, i passar a ser residència taronja. 


Aquesta classificació significaria que el brot, detectat a final de desembre, està controlat. També permetria començar a treballar en la planificació i la gestió del retorn de les 16 persones que es van traslladar a la residència Colisée d’Igualada, a mitjans del mes de gener, per evitar entrar en contacte amb residents del centre residencial que havien donat positiu en Covid-19. La nota discordant, però, de la informació d’aquest dissabte és la mort d’una usuària les últimes 24 hores, que fa que la xifra total de residents finats se situï en els 27. La Fundació Privada Hospital Pere Màrtir Colomés i les institucions representades en la comissió de seguiment traslladen el seu condol a la família i amistats.


En la reunió d’aquest dissabte s’ha convingut d’espaiar els comunicats de premsa sobre la situació epidemiològica del centre. Després de 22 dies d’informar-ne diàriament, i a causa de la progressiva normalització de la vida a la residència, s’ha considerat oportú publicar comunicats quan hi hagi notícies rellevants.


Comentaris

envia el comentari