Catalunya Diari

La residència de Solsona treballa el dol després del seu brot de covid

Durant el març han fet diferents sessions i a l'estiu se'n volen fer més i incloure els familiars

Els usuaris de la residència l'Hospital Pere Màrtir Colomés de Solsona han rebut el suport del Servei d'Acompanyament al Dol de la ciutat, adscrit als Serveis Funeraris municipals aquest març. Després que ho sol·licités la direcció de centre, arran de la pèrdua d'una trentena de persones a causa d'un brot de coronavirus declarat a final de l'any passat, s'han organitzat sessions mantenint els quatre grups de convivència que hi ha a la residència en compliment del protocol de prevenció de la covid-19.

La voluntat de l'equip és poder plantejar accions amb un altre format i que també acullin els familiars per compartir el record i avançar en el procés del dol. Les sessions han tingut una freqüència setmanal durant tres setmanes amb la intervenció de dues persones del servei de dol per a cadascun dels grups. Es tracta, segons la psicòloga responsable de l'equip, Montserrat Casas, «d'una primera intervenció en un moment en què el dol és encara molt recent i la normalitat està poc instaurada».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pla general d'usuaris de la residència de Solsona amb una pancarta feta durant les sessions de treball del dol
La residència de gent gran de Solsona treballa el dol després de la mort d'una trentena d'usuaris per covid-19 | LleidaDiari.cat

Entre les emocions que han expressat hi ha «les pors i el risc de patir la malaltia i l'aïllament de no poder estar a prop dels familiars» però també "la resiliència de persones que han viscut experiències molt dures al llarg de la seva vida, la serenor, la confiança, el reconeixement d'estar ben cuidats i la companyia que es fan entre ells», explica Casas.

Poder plantejar accions amb un altre format

El Servei d'Acompanyament al Dol, que va començar la seva activitat el febrer de l'any passat, s'ha ofert a continuar el treball a la residència més endavant, quan els protocols de seguretat ho permetin. La voluntat de l'equip és poder plantejar accions amb un altre format i que també acullin els familiars per compartir el record i l'estima i facilitar el camí del dol.


Comentaris

envia el comentari