Catalunya Diari

Les residències de Catalunya registren nou usuaris amb covid

La gran majoria són asimptomàtics o tenen símptomes lleus

Les residències de Catalunya registren a dia d'avui un total de nou positius actius de covid-19 (menys del 0,1% del total) ubicats en sis instal·lacions, segons les dades que facilita el Departament de Drets Socials.
 

La gran majoria són persones asimptomàtiques o tenen símptomes lleus. En concret hi ha tres centres de gent gran, dos per a persones amb discapacitat i un d'altres recursos residencials.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Al llarg de la darrera setmana, del 15 al 21 d'octubre, hi ha hagut tres defuncions de residents per covid-19, mentre que hi ha hagut nou persones residents ingressades a l'hospital de mitjana cada dia. Pel que fa a les plantilles, 57 persones han donat positiu (0,1% del total) els últims 14 dies i no n'hi ha cap d'ingressada. 

Vacunació a xiqueta
Les residències de Catalunya registren nou usuaris amb covid | Twitter

Molta gent ja ha rebut la pauta completa

Segons la tipologia del centre, a les residències de gent gran hi ha 6 casos actius (0,1% dels residents) en 3 residències amb 52 professionals afectats (0,1% del total). Als centres per a persones amb discapacitat hi ha 2 residents i 4 professionals afectats. Als centres residencials de persones amb problemàtica social derivada de salut mental no hi ha casos actius en el cas dels residents, i hi ha 1 treballador afectat.
 

El Departament de Drets Socials indica que el 97,2% de les persones que viuen en centres residencials està vacunat amb la primera dosi, i que el 96,7% té la pauta completa. 39.568 persones que viuen en residències de gent gran ja han rebut la dosi de reforç, el 82% del total. Pel que fa a les plantilles, el 92,2% ha rebut la primera dosi i el 91,4% la pauta completa.


Comentaris

envia el comentari