Catalunya Diari

El restaurant de Balaguer esquitxat per la polèmica del nom dels seus plats denuncia haver rebut amenaces

El propietari demana disculpes i assegura que es canviaran els noms

Imatge del restaurant la Nova Font Blanca
Imatge del restaurant la Nova Font Blanca | La Nova Font Blanca

Diuen que després de la tempesta arriba la calma. A Balaguer, de moment, no ho tenen tant clar. La raó? La polèmica que va esclatar aquest dimecres en relació a l'oferta a la carta d'esmorzars i menú del dia del restaurant la Nova Font Blanca amb plats com «guàrdia civil andalús a la brasa» i «mans de jutges i fiscals del Constitucional fets a baixa temperatura i acabats a la brasa de carbó». La publicació de fotografies de la carta a les xarxes socials van acabar en una allau de crítiques envers el restaurant i el seu propietari, en Toni Punyet. Tot i que també cal destacar que moltes altres persones van mostrar el seu suport a l'empresari balaguerí, el cert és que les feridores crítiques són les que més van pesar.

Segons ha pogut confirmar LleidaDiari.cat, Punyet ha rebut, fins i tot, amenaces de mort a través de les xarxes socials, missatges privats i correus electrònics. Arribats en aquest punt, el propietari de la Nova Font Blanca ha decidit denunciar els fets als Mossos d'Esquadra. «No sé fins a on arribarà això, el que està clar és que estic vivint un boicot en tota regla», afirma Punyet. Des del mateix restaurant, després de ficar-se en contacte amb el seu advocat, han fet públic un comunicat en el qual expliquen la raó dels noms dels plats de la polèmica.

 

La raó del nom dels plats

En el cas del «guàrdia civil andalús a la brasa», des del restaurant afirmen que es tracta «d'una expressió culinària típica catalana i es refereix a dues arengades curades amb sal grossa». Tanmateix, explica que «donat que es tracta d'un producte originari de Huelva que antigament només es venien de dues unitats en dues unitats, la cultura popular catalana les va denominar com a tal». D'altra, en referència a les «mans de jutges i fiscals del Constitucional fets a baixa temperatura i acabats a la brasa de carbó», el propietari del restaurant assegura que «pensava que podria resultar divertit, per denominar el plat típic de les terres lleidatanes».

Imatge de la carta del restaurant de la Nova Font Blanca de Balaguer
Imatge de la carta del restaurant de la Nova Font Blanca de Balaguer | La Nova Font Blanca

 

«Mai es va pensar que això podia ocasionar cap mena de greuge ni menysteniment cap a ningú». Per aquest motiu, i amb l'objectiu de desunflar la polèmica, des de la Nova Font Blanca ha decidit substituir «de forma immediata» ambdues nomenclatures. Finalment, el comunicat al qual ha tingut accés LleidaDiari.cat sentencia tot dient que «la voluntat d'aquesta empresa és fomentar la cultura gastronòmica, la bona relació entre pobles i l'amistat entre les gents de tot tipus de cultures, religions i opcions polítiques». Motiu pel qual, afegeix, demana disculpes a tots aquells que s'hagin pogut sentir ofesos per aquesta situació que «aquesta empresa mai ha volgut crear, ni conscient ni inconscientment». 

Imatge de la carta del restaurant de la Nova Font Blanca de Balaguer
Imatge de la carta del restaurant de la Nova Font Blanca de Balaguer | La Nova Font Blanca

 

 

El PP demana l'aplicació «immediata» del 155

Tot i que la majoria de crítiques al restaurant han estat protagonitzades per persones anònimes, el PP ha volgut també donar el seu parer. En aquest sentit, el diputat del PP de Lleida al Congrés, José Ignacio Llorens, va exigir aquest dimecres al govern espanyol l'aplicació del 155 a Catalunya davant la ''provocació constant independentista'', referint-se al restaurant de la capital de la Noguera. «És una altra provocació més, simplement, però evidencia que la qüestió catalana se li escapa de les mans al Govern. Els independentistes s'aprofiten de la debilitat de l'Executiu que lidera Sánchez. Aquests episodis, és clar, es multiplicaran en les pròximes setmanes quan s'aproximin dates com el 6, 7 i 11 de setembre o l'1 d'octubre. Jo no sé fins on creu el govern espanyol que cal aguantar, però al PP ho tenim clar: cal aplicar ja el 155».


Comentaris

envia el comentari