Catalunya Diari

Les restriccions davant l'onada de calor i l'elevat risc d'incendi entren en vigor

La suspensió d'acampades i rutes entrarà en vigor aquest divendres al migdia

Les restriccions i prohibicions establertes pel Govern davant de l'onada de calor i l'elevat risc d'incendi han entrat en vigor aquest dijous en 279 municipis de Catalunya, després que el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) hagi publicat la resolució.
 

Aquesta concreta la suspensió de les acampades i les rutes i la restricció de les activitats de les cases colònies a l'entorn immediat. Tot i això, aquests dos punts no entraran en vigor fins divendres al migdia.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Sí entren en vigor aquest dijous la suspensió de l'activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 10.00 i les 20.00 hores, exceptuant la recollida de la fruita; i la suspensió de les obres i intervencions en la xarxa interurbana de carreteres, a excepció de les que permeti Trànsit. 
 

A més, es limita la circulació del transport dins del bosc entre les 10.00 i les 20.00 hores i no es podrà circular amb mitjans motoritzats pel medi natural, a excepció de residents. 
 

Els municipis afectats són aquells que estan en el nivell 3 del Pla Alfa. Les mesures estaran vigents fins a les 00.00 hores del 17 d'agost. 

Imatge del Pirineu
Les restriccions davant l'onada de calor i l'elevat risc d'incendi entren en vigor | LleidaDiari.cat

Crida a la responsabilitat pel risc de foc

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha avisat que l'onada de calor que afectarà Catalunya a partir d'aquest dimecres suposa un «perill extrem d'incendis».
 

«Ens enfrontem a uns dies crítics», ha assegurat Aragonès en una piulada a Twitter, on ha afegit que el Govern prendrà mesures i intensificarà els mitjans per prevenir i lluitar contra el foc. Amb tot, el President ha fet una crida a la ciutadania perquè actuï amb responsabilitat.

Per la seva banda, la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, ha admès que el risc és el més elevat dels últims 18 anys, i que l'onada de calor que afecta Grècia i Turquia ve cap a Catalunya. «Si un incendi crema, el podem apagar i fer-hi front. Si són molts, serà molt difícil», ha avisat. 

Crida als pagesos de Catalunya

El Govern també ha fet una crida als pagesos aquest dilluns perquè llaurin els camps davant l'arribada de l'onada de calor que «ha afavorit els incendis tant de Grècia com d'Itàlia», amb un perill que serà molt «extrem».

Per aquest motiu, ha demanat que es tingui «màxima prudència a la ciutadania», així com també demana la «implicació de tothom».


Comentaris

envia el comentari