Catalunya Diari

El risc de rebrot a la Seu d'Urgell ja se situa per sobre dels 700

La taxa de reproducció de la malaltia és de 3,82, és a dir, que una persona té el risc de contagiar a més de 3 persones per coronavirus

Pla obert on es poden veure dos sanitaris equipats amb EPIs durant el cribratge per detectar positius de covid-19 a Albesa
Matí de proves PCR a Albesa per l'augment de casos de covid-19 | LleidaDiari.cat

La Seu d'Urgell viu una situació epidemiològica complicada després de confirmar que el risc de rebrot se situa ja en 727.

Segons han informat des de l'Ajuntament, a partir de 202 ja es considera un risc de rebrot «molt alt", de manera que donada la xifra que ha arribat a la capital de l'Alt Urgell, insisteixen en la «importància» de l'acompliment de les mesures de prevenció. Així mateix, la taxa de reproducció de la malaltia és de 3,82, és a dir, que una persona té el risc de contagiar a més de 3 persones per coronavirus.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Demanen per «reduir els contactes socials»

En aquest sentit, des del govern municipal advoquen per «reduir els contactes socials», ja que «és la clau» per tornar a una situació estable i a una taxa que no hauria de ser superior a 1. Cal recordar que la Seu d'Urgell ha decidit suspendre la seva festa major prevista per a la setmana que ve, així com la celebració de mercat setmanal, al menys, durant 15 dies.

Per la seva banda, Balaguer realitza des d'aquest passat dijous un cribratge a treballadors de diverses empreses que treballen amb cadenes de fred i, posteriorment, als seus familiars més directes, així com altra població en general. Malgrat les restriccions aplicades en sectors com el de l'hostaleria, l'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha assegurat que el nombre de casos «ha repuntat" en els últims dies i que, per això, s'estan realitzant cribratges massius de proves PCR. L'objectiu d'aquestes proves és poder prendre mesures i començar el mes de setembre «el millor possible», ja que en l'actualitat el risc de rebrot a la capital de la Noguera continua sent alt.

Estudien fer cribratges als diferents barris de Lleida

Finalment, el Departament de Salut també estudia la possibilitat de realitzar cribratges en diferents barris de Lleida ciutat per detectar possibles positius asimptomàtics. Tot i això, Salut ha confirmat que «encara s'està estudiant per decidir en quines zones i barris es realitzaran».


Comentaris

envia el comentari