Catalunya Diari

Ros situa en els propers mesos la «plena operativitat» de l'Aeroport de la Seu d'Urgell

El nou ambaixador de l'estat espanyol a Andorra ha lliurat les Cartes Credencials al copríncep episcopal, Joan-Enric Vives

Pla general de l'ambaixador de l'estat espanyol a Andorra, Àngel Ros
Pla general de l'ambaixador de l'estat espanyol a Andorra, Àngel Ros | LleidaDiari.cat

L'ambaixador de l'estat espanyol a Andorra, Àngel Ros, ha començat a exercir oficialment el nou càrrec aquest dimecres, un cop va presentar i lliurar les Cartes Credencials al copríncep episcopal d'Andorra i arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives. En el marc de l'acte protocol·lari, el qual va tenir lloc al Palau Episcopal de la capital alt urgellenca, i en declaracions als mitjans de comunicació, va destacar la importància de l'Aeroport de la Seu d'Urgell «pel conjunt del Pirineu i per Andorra en particular» i va explicar que s'estan ultimant els «darrers serrells» per dotar de «plena operativitat» aquesta infraestructura. D'aquesta manera, va donar per pràcticament resolts els tràmits que han de permetre que pugui acollir vols de fora de l'espai Schengen i va situar en els mesos vinents, concretament a la primavera, la finalització de les proves prèvies a la posada en marxa del sistema d'aproximació per GPS.

Ros va afirmar que és un «honor» representar a l'estat espanyol a Andorra i va dir que poder començar a exercir com a ambaixador el fa sentir «molt feliç». En aquest sentit, va destacar: «És un país que, especialment els lleidatans i lleidatanes, estimem molt, sentim molt proper i admirem des de molts punts de vista». També va destacar que les relacions entre tots dos estats passen per un «moment excel·lent» i que Espanya està duent a terme una tasca d'acompanyament tant pel que fa a les negociacions de l'acord d'associació amb la Unió Europea com en la Cimera Iberoamericana que acollirà Andorra l'any 2020.

Pla mig de l'ambaixador de l'estat espanyol a Andorra, Àngel Ros
Pla mig de l'ambaixador de l'estat espanyol a Andorra, Àngel Ros | LleidaDiari.cat

 

 

«Plena operativitat» per d'aquí uns mesos

Pel que fa a l'Aeroport d'Andorra - la Seu d'Urgell, el nou ambaixador va situar la seva «plena operativitat» en els mesos vinents, ja que ha dit que durant la pròxima primavera podrien estar enllestides les proves per posar en marxa el sistema d'aproximació instrumental mitjançant GPS i que està «pràcticament resolt» el tema de la seva adequació per poder acollir vols de fora de l'espai Schengen. En aquest sentit, va concloure afirmant que aquesta infraestructura «és una eina de comunicacions fonamental per Andorra i el conjunt de l'Alt Urgell» que, va afegir, «ben aviat podrà tenir una solució satisfactòria».

Pla general del nou ambaixador de l'estat espanyol a Andorra, Àngel Ros
Pla general del nou ambaixador de l'estat espanyol a Andorra, Àngel Ros | LleidaDiari.cat

 

Ros va ser rebut a l'entrada del Palau Episcopal de la Seu d'Urgell per la secretària general del copríncep i la introductora d'ambaixadors de l'executiu andorrà. Poc després va presentar i lliurar les Cartes Credencials al també arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, en un acte en el qual també va estar present la ministra d'Afers Exteriors d'Andorra, Maria Ubach i el representant del copríncep, Josep Maria Mauri. A la sortida de l'acte, i a preguntes dels periodistes, el nou ambaixador es va referir també a la «disconformitat» de l'Associació de Diplomàtics espanyols pel seu nomenament, assegurant que aquest és el cop que, després d'un canvi de govern, hi ha menys ambaixadors de fora de la carrera diplomàtica.


Comentaris

envia el comentari