Catalunya Diari

El Saló del Llibre Infantil i Juvenil replantejarà el format a Mollerussa

Un vermut amb &The Band i una activitat amb el físic Dani Jiménez tanquen el certamen

Una nena al Saló del Llibre de Mollerussa
Una nena al Saló del Llibre de Mollerussa | LleidaDiari.cat

El 35è Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya tanca portes aquest diumenge després de rebre la visita de prop de 14.000 persones, una xifra similar a l'any passat, i fixa l'horitzó en la pròxima edició, la 18a que es farà a Mollerussa, i que arribarà amb canvis i un replantejament del format.

La directora de la biblioteca comarcal Jaume Vila de Mollerussa, Diana Solé, ha explicat que per encarar els canvis passaran enquestes a les escoles per saber quins són els seus interessos i esbrinar «què esperen trobar». Solé diu que moltes escoles repeteixen i que treballen el monogràfic a l'escola. Per aquest motiu volen saber «què els poden aportar de nou». Un vermut amb el grup &The Band i també una activitat conduïda pel físic Dani Jiménez tanquen l'edició aquest diumenge.

Visitants de tot Catalunya

La valoració que fan des de l'organització del Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya és «molt positiva», tant per les xifres de visitants generals, uns 14.000, com pel que fa als 3.300 escolars que hi han passat fins aquest diumenge, que no només eren de les terres de Lleida sinó de tot Catalunya, com per exemple escoles de Valls i Igualada.

La directora de la biblioteca comarcal Jaume Vila de Mollerussa, Diana Solé ha explicat que l'any vinent el certament complirà la majoria d'edat i, per això, es plantegen alguns canvis. «Volem mirar amb ulls d'infant la nova edició». Solé ha explicat que volen conèixer què «esperen trobar» les escoles en aquest Saló. Ho faran, entre d'altres, passant unes enquestes als centres que l'han visitat. Solé ha apuntat també que volen «sorprendre» els nous visitants l'any vinent i que cal tenir en compte que moltes escoles «repeteixen» la visita any rere any.

Entre les activitats de més èxit hi ha la de la llegenda del bandoler Lo Parrot de Mollerussa

Entre les activitats de més èxit hi ha la de la llegenda del bandoler Lo Parrot de Mollerussa, una mostra d'il·lustracions del llibre 'Lo Parrot, el Bandoler', obra de l'artista mollerussenca Carme Maria Martín, escrit per Txell Giné i editat conjuntament pel Casal Popular l'Arreu i l'Ajuntament de Mollerussa. Aquest conte il·lustrat narra la llegenda del bandoler lo Parrot de Mollerussa, que també era l'alcalde l'any 1846, i que actuava a través d'una xarxa de túnels subterranis que li permetien anar d'una banda a l'altra del municipi sense ser vist.

Aquest diumenge es tanca l'edició 17 del Saló a Mollerussa amb un espectacle matinal de música i dibuix en directe a càrrec de l'artista Joma i el músic Marc Egea. «Es tracta de les aventures del pirata Cresques, que es pot veure en els meus dibuixos a la revista Cavall Fort», ha detallat Joma, que ara, amb la música del timbal i el flabiol d'Egea, dóna vida al personatge amb la participació dels més petits. Egea ha descrit la seva funció, la de la música, com a «fil conductor» de l'espectacle. «He d'improvisar depenent del que dibuixi en Joma i també el públic», ha apuntat.

El Saló del Llibre Infantil i Juvenil de Catalunya ha tingut com a eix temàtic enguany l'aigua i ha reunit més de 5.000 llibres que infants i joves han pogut tocar i remenar fins aquest diumenge. Des de l'organització han destacat la visita de nombrosos professionals d'arreu de Catalunya en cap de setmana interessats en els productes de les 25 editorials representades en set mostres temàtiques. El certamen el clou un vermut i una activitat a càrrec del físic Dani Jiménez.

Imatge pla general de l'espectacle de música i dibuix en directe
Imatge pla general de l'espectacle de música i dibuix en directe de l'artista Joma i el músic Marc Egea | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari