Catalunya Diari

La Comissió de Salut Pública aprova la tercera dosi per a les persones que viuen en residències

També la rebran persones que reben tractaments immunosupressors

La tercera dosi de la vacuna es comença a veure més prop que mai. Tot i que els experts no evidencien aquesta tercera vacuna, aquesta ja està aprovada per posar-la en aquests dos col·lectius: persones amb immunodepressió i per a les persones que viuen en residències.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, assegura que Espanya«està preparada» per administrar la dosi de reforç del procés de vacunació contra la covid-19, l'anomenada tercera dosi, si s'acaba demostrant necessària. La decisió estarà condicionada a l'informe que emeti el grup d'experts de la Ponència de Vacunes.

Pla detall de la vacunació d'una persona a les Terres de l'Ebre
La Comissió de Salut Pública aprova la tercera dosi per a les persones que viuen en residències | ACN

Ja està aprovada per aquests col·lectius

La Comissió de Salut Pública va aprovar aquest dimarts administrar una dosi addicional de la vacuna contra la covid-19 a algunes persones en situació d'immunosupressió greu, que tenen un risc elevat de patir una resposta immune inadequada a la pauta convencional de vacunació. En concret, s'indica la tercera dosi per a persones amb trasplantament d'òrgan sòlid, receptores de trasplantament de progenitors hematopoiètics i les persones en tractament amb fàrmacs anti-CD20.
 

La inoculació s'haurà de fer almenys 28 dies després d'haver rebut la dosi anterior, però en el cas de la tercera tipologia, caldran haver passat 6 mesos des del final de la teràpia. En tots els casos s'injectarà vacuna d'ARN missatger. La Ponència de Vacunes i el Grup de Treball Tècnic de vacunació covid-19 (GTT) recomanen, alhora, seguir revisant l'evidència dels beneficis que una dosi addicional pot aportar en altres situacions d'immunodepressió, com ara la de pacients oncohematològics en tractament quimio-radioteràpic i en aquells amb patologies de base que necessitin tractaments immunosupressors.
 

En canvi, ambdues entitats assenyalen que en el moment actual no hi dades prou sòlides que donin suport a l'administració d'una dosi de record (o 'booster') en la població general. 
 

D'altra banda, la Comissió de Salut Pública ha aprovat aquest dijous vaccinar properament amb la tercera dosi les persones que viuen en residències i els pacients onco-hematològics en tractament quimioteràpic o radioteràpic, així com aquells amb patologies de base que rebin tractament immunosupressor. D'aquesta manera, la comissió, on estan representades totes les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, segueix així les recomanacions de la Ponència de Vacunes, que es va pronunciar en aquest sentit aquest dimecres.


Comentaris

envia el comentari