Catalunya Diari

Salut busca idees per convèncer els joves que es vacunin

Cabezas subratlla que més de 300 persones d'entre 20 i 39 anys van ingressar a l'UCI en la cinquena onada

El Departament de Salut busca idees per convèncer els joves que es vacunin, amb especial atenció a la franja d'entre 20 i 35 anys. Segons ha explicat a Rac 1 la secretària de Salut Pública, Camen Cabezas, de les vacunes disponibles, només se n'està posant el 15%, i hi ha un milió i mig de dosis que no s'estan administrant.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

A més de les trucades que s'estan fent, Salut està parlant amb 'influencers' i amb altres departaments per aconseguir arribar al públic més jove, perquè la tardor preocupa. Ara bé, en demanar-li sobre l'ús del passaport covid, no ha considerat «adient» utilitzar l'estratègia de França, però en tot cas ha considerat que hauria de ser l'Estat qui regulés aquesta qüestió. També s'ha mostrat reticent a reobrir l'oci nocturn. 

Primer pla de les mans d'una infermera vacunant un home gran
Salut busca idees per convèncer els joves que es vacunin | GTRES

De 7.000 cites, 2.000 vacunes

Cabezas ha explicat que dissabte, Fira de Barcelona tenia 7.000 cites disponibles per vacunar-se i només es van posar 2.000 vacunes. S'ha adreçat especialment al col·lectiu més jove, que té una cobertura vacunal més baixa. A més de recordar-los que evitaran les quarantenes i que no perdran diners si són autònoms, la secretària ha donat dades per demostrar que la covid sí que afecta els joves i pot ser greu.
 

En la franja entre 20 i 39 anys, durant la cinquena onada hi va haver 102.000 casos, la meitat del total. D'aquests, 2.500 van ser hospitalitzats, 319 van anar a l'UCI i van morir 9 persones
 

En demanar-li per la possibilitat d'utilitzar el passaport covid per entrar a restaurants o als teatres, com fa França, ha indicat que alguns incentius que es veuen en altres països no creuen que siguin «els més adients»,
 

Pel que fa a l'oci nocturn, ha reconegut que és «complicat», i s'ha mostrat contrària a la reobertura ara tenint en compte el que va passar durant la cinquena onada i que ara arrencarà el curs escolar i universitari.
 

D'altra banda, sobre la tercera dosi, ha indicat que segurament es posarà aviat a les persones immunodeprimides i també s'està estudiant per a les que viuen en residències. Ha situat el primer cas a l'octubre, tot i que ha afegit que no hi ha un calendari establert.

 


Comentaris

envia el comentari