Catalunya Diari

Salut inicia una campanya per potenciar la vacunació catalana

L'objectiu és augmentar el percentatge de persones vacunades i arribar a la tardor amb una bona cobertura poblaciona

El lema de la campanya de conscienciació del Departament de Salut adreçada a la població de Catalunya és: «Tu que pots, vacuna't ARA contra la COVID. La pandèmia no fa vacances». L'objectiu d'aquesta és incentivar la vacunació durant aquest estiu i abans que els joves es reincorporin a les aules. 
 

Es podrà veure als mitjans de comunicació tradicionals i als seu respectius formats en línia i altres mitjans exclusivament digital i a les xarxes socials de Salut a partir d'aquest dimecres 18 d'agost.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquesta campanya vol connectar entre les persones dels col·lectius d'edat que tenen els percentatges més baixos de cobertura vacunal, com són els joves i les persones de poc més de 40 anys, i motivar-los perquè aprofitin el temps lliure de l'estiu i demanin cita per vacunar-se o directament sense cita prèvia.
 

La campanya ofereix les imatges d'un noi adolescent i d'una dona de mitjana edat que interpel·len directament als espectadors, oients o lectors dels espots i anuncis de la campanya mentre reben la punxada de la vacuna, i els conviden a fer el mateix i vacunar-se: «Tu que pots, vacuna't ARA contra la COVID. La pandèmia no fa vacances».

Salut inicia una campanya per potenciar la vacunació catalana. Imatge del 18 d'agost.
Salut inicia una campanya per potenciar la vacunació catalana | LleidaDiari.cat

Diferents iniciatives

Durant aquest estiu s'han impulsat diferents iniciatives per augmentar la cobertura vacunal de la població a Catalunya. Fa dues setmanes (el 3 d'agost) es va obrir la convocatòria de vacunació per als més joves, d'entre 12 i 15 anys, i des d'aleshores ja s'ha aconseguit que un 41,1% d'aquest col·lectiu porti, com a mínim, una dosi i un 3,6% la pauta completa de vacunació.
 

El procés per demanar cita per a vacunar-se és molt senzill. Només cal accedir al web per demanar dia, hora i lloc per vacunar-se i seleccionar qualsevol dels punts habilitats. A més, durant aquest mes d'agost, també és possible vacunar-se sense cita prèvia, en punts de vacunació habilitats arreu del país. Si ets menor i estàs en el col·lectiu de 12 a 15 anys, cal anar acompanyat del pare, mare o tutor legal al centre de vacunació.
 

Des del Departament de Salut es fa una crida a la vacunació de tota la població perquè ha quedat demostrat que és la millor eina per a la lluita contra la COVID i és una mostra de solidaritat amb la gent que ens envolta. A més a més, amb la població juvenil vacunada es podrà garantir l'obertura dels centres educatius, el 13 de setembre, i una incidència més baixa del virus.


Comentaris

envia el comentari