Catalunya Diari

Salut inicia el 25 d'octubre la vacunació de la grip i la simultaniejarà amb la tercera dosi de la covid

L'atenció primària es reforçarà amb 150 psicòlegs, 30 dels quals s'han incorporat aquesta setmana

El Departament de Salut iniciarà el 25 d'octubre la campanya de vacunació contra la grip i se simultaniejarà amb la tercera dosis del vaccí contra la covid per a majors de 70 anys a Catalunya, segons ha anunciat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Fins al moment s'han administrat ja unes 60.000 dosis addicionals de la vacuna i el 25 d'octubre es començarà amb els majors de 70, ja que són els que fa uns sis mesos van rebre la segona i, segons ha explicat el conseller, les primeres evidències apunten que és a partir d'aquest període que baixen els anticossos.

Un sanitari introduint una agulla a un pot de la vacuna d'AstraZeneca
Salut inicia el 25 d'octubre la vacunació de la grip i la simultaniejarà amb la tercera dosi de la covid | GTRES

S'han incorporat 30 psicòlegs

D'altra banda, ha concretat que aquesta setmana s'han incorporat 30 psicòlegs a l'atenció primària, dins de l'objectiu d'incorporar-hi 150 aquest trimestre. 
 

El conseller ha assegurat que la salut mental és la prioritat de la conselleria i que per això ja s'han posat en marxa diverses mesures i es continuarà fent. En aquesta línia, la incorporació de 150 psicòlegs per reforçar la infermeria i en el marc d'un treball comunitari. Aquests aniran a les zones més deprimides social i econòmicament. L'objectiu és que hi hagi un d'aquests professionals per equip d'atenció primària l'any vinent. 
 

També ha afirmat que s'incrementarà tota la capacitat per recuperar el diagnòstic i el tractament que no s'ha fet durant la pandèmia. Ha recordat que fins ara la covid ha estat «la malaltia» i ha confiat que passi a ser una malaltia més que no obligui a centralitzar tots els recursos en ella. Ha afegit però que calen més recursos.

Les universitats tornaran al 100% de la presencialitat la setmana vinent

D'altra banda, les universitats catalanes tornaran al 100% de la presencialitat la setmana vinent, segons ha anunciat al Parlament el conseller de Salut, Josep Maria Argimon. Actualment les universitats estan al 70% de la presencialitat i aquest dimarts el Govern ja va apuntar que es reballava per ampliar-ho pròximament. Argimon ha concretat que serà la setmana vinent i ha afegit que és un deute amb els estudiants. 
 

D'altra bada, el conseller ha explicat també que es començaran a incrementar els aforaments en la resta d'espais un 10%. El conseller ha augurat que si les xifres de la covid «segueixen igual» es podria arribar al 100% d'aforament «en dues setmanes». 


Comentaris

envia el comentari