Catalunya Diari

Salut intervé dues residències de la tercera edat lleidatanes per la seva gestió contra la Covid

La Fundació Hospital de Puigcerdà s'encarregarà de la gestió del centre de Bellver de Cerdanya i l'Associació per al Benestar i el Desenvolupament del de Verdú

Imatge d'arxiu d'un sanitari fent una prova PCR a una residència d'avis
Salut i Treball, Afers Socials i Famílies acorden intervenir dos residències a Bellver de Cerdanya i Verdú | ACN

El Departament de Salut ha intervingut el centre residencial Miniresidència Geriàtrica de Bellver de Cerdanya. Per tal d'estabilitzar la situació al centre residencial, el Departament de Salut n'ha assignat provisionalment la direcció i la gestió, fins ara en mans de la Fundació Pública de Serveis Sant Roc, a la Fundació Hospital de Puigcerdà.

Les dotacions de personal que siguin necessàries al centre residencial les aportarà la nova gestora i el personal actual del centre en quedarà sota la seva direcció. Aquesta intervenció té l'objectiu principal d'acomplir un pla d'actuació que garanteixi la viabilitat tècnica de la residència en el seu conjunt tant en aspectes sanitaris, socials, organitzatius i de gestió de qualitat a curt i mitjà termini.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

També han intervingut una altra a Verdú

Salut ha adoptat la intervenció com a mesura, atès que els informes constaten que el centre es troba en una situació excepcional d'impossibilitat per complir amb l'Ordre SND/265/2020, de 19 de març, de mesures relatives a les residències de persones grans i centres sociosanitaris davant la situació de crisi ocasionada per la covid-19. El centre registra 11 casos positius entre els residents actualment a la residència hi viuen 29 persones, i 5 treballadors afectats.

El Departament també ha intervingut el centre residencial Llar Mare Marcelina de Verdú. S'ha assignat provisionalment la direcció i la gestió, fins ara en mans de las Hermanitas de los Pobres de San Pedro Claver, a l'Associació per al Benestar i el Desenvolupament. La residència registra 23 residents positius i 3 professionals.

La demarcació de Lleida registra 11 morts per la Covid en les darreres hores

A la regió sanitària de Lleida, hi ha acumulats 13.430 casos confirmats per PCR o antígens, 141 més que el dia anterior. Són 14.108 si es tenen en compte totes les proves. Un total de 325 persones han mort per coronavirus des de l'inici de la pandèmia, 9 més que en l'últim balanç. Pel que fa al risc de rebrot, puja 23 punts i se situa en 500, per sobre del registrat la setmana anterior (362). La velocitat de propagació baixa tres centèsimes fins a l'1,36, mentre que la setmana anterior era d'1,53. La taxa de confirmats per PCR està en 228,27 per cada 100.000 habitants. Hi ha 49 pacients ingressats (+1), 10 dels quals a l'UCI (+1).

La regió sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran registra 1.302 casos confirmats per PCR o TA, 12 més, i 1.463 sumant totes les proves. Un total de 38 persones han mort des de l'inici de la pandèmia, dues més que en l'anterior balanç. El risc de rebrot continua pujant en les darreres 24 hores i ho fa uns 6 punts, fins a 336. La setmana del 3 al 9 d'octubre estava en 285. L'Rt puja més d'una dècima i està en l'1,23, mentre que la taxa de confirmats per PCR és de 153,63 casos per cada 100.000 habitants. A la regió hi ha 11 pacients ingressats (ídem), dos a l'UCI (també igual).


Comentaris

envia el comentari