Catalunya Diari

Salut preveu vacunar amb una tercera dosi la gent més gran que no viu en residències en les properes setmanes

Cabezas diu que s'està discutint a nivell tècnic però compta a injectar el reforç en els grups d'edat més elevada

Salut preveu vacunar amb una tercera dosi les persones més grans que no visquin en residències en les properes setmanes. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha indicat que aquest és un tema que s'està discutint a la Ponència de Vacunes i ha afirmat que administrar la dosi addicional en els majors de 90 anys «segurament serà una actuació de les properes setmanes».
 

A partir d'aquí, s'aniria baixant a les següents franges de gent gran. El doctor Julià Blanco, investigador de l'IrsiCaixa al Campus Can Ruti i que ha acompanyat Cabezas en la roda de premsa, ha dit que el «següent pas» de la tercera dosi serà administar-la en els majors de 65, si bé ha deixat clar que hi ha consens científic que no és necessària en la població general. 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La setmana passada es va començar a vacunar de la covid-19 amb la tercera dosi les persones que viuen en residències. Abans, s'havia aprovat administrar-la en les persones greument immunodeprimides i ara la Ponència de Vacunes, òrgan estatal encarregat de proposar mesures de prevenció de la covid-19 en aquest àmbit, estudia ampliar-la a altres col·lectius. De moment s'han administrat 7.255 terceres dosis a Catalunya. 

Primer pla de les mans d'un sanitari subjectant un vial de la vacuna de Pfizer
Salut preveu vacunar amb una tercera dosi la gent més gran que no viu en residències en les properes setmanes | GTRES

31 centres residencials tenen algun cas de covid

Un total de 31 centres residencials de serveis socials tenen algun cas actiu de covid-19 entre les persones residents. En concret, hi ha 22 centres de gent gran, 2 centres per a persones amb discapacitat, dos de salut mental i 5 centres d'altres tipus de recursos residencials, com centres d’infància, per a persones en risc d’exclusió i d'altres. Hi ha 104 persones residents que són casos confirmats (un 0,2% del total). La gran majoria són asimptomàtiques o tenen símptomes lleus de coronavirus. 
 

Al llarg de la darrera setmana, del 12 al 18 de setembre, hi ha hagut 15 defuncions de residents per covid-19, mentre que hi ha hagut 38 persones residents ingressades a l’hospital de mitjana cada dia.
 

Pel que fa als professionals, 79 han donat positiu (0,2% del total) els últims 14 dies, però no n'hi ha cap d'hospitalitzat.
 

Segons la tipologia del centre, a les residències de gent gran, entre les persones usuàries hi ha 88 casos actius (0,2% dels residents) en 22 residències i 60 professionals afectats (0,2% del total).
 

Als centres per a persones amb discapacitat, hi ha dos casos actius entre els residents en dues residències i 18 professionals (0,2% respecte al total).
 

Als centres residencials de persones amb problemàtica social derivada de salut mental, hi ha 8 casos actius en dos centres, mentre que no n’hi ha cap entre les persones que hi treballen.


Comentaris

envia el comentari