Catalunya Diari

Salut realitzarà un cribratge a l'escola del municipi lleidatà afectat per un brot de Covid

Les proves per a la detecció del virus complementen les mesures que s’han pres per reduir la mobilitat i la interacció social al poble

Un sanitari fent una prova PCR a un home
Salut realitzarà un cribratge de COVID-19 a l’Escola El Sitjar de Linyola arran del brot al municipi | Àngel ullate

La Regió Sanitària Lleida, conjuntament amb la direcció d'Educació de Lleida, durà a terme aquest divendres divendres 18 de desembre el cribratge de Covid-19 de tot l'alumnat, professorat i personal no docent de l'Escola El Sitjar de Linyola. Són en total 275 persones, de les quals 255 són alumnes.

La tècnica utilitzada serà la PCR. L'objectiu d'aquesta actuació és poder detectar casos asimptomàtics entorn de l'escola per poder fer-ne l'aïllament i tallar la cadena de transmissió. El centre té actualment 45 alumnes i 2 docents (2 grups) confinats.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Salut està treballant per aturar l'extensió del virus

Salut està treballant per aturar l'extensió del virus arran del brot detectat al poble en els últims dies amb 72 casos positius el dia d'avui, i també per garantir que els contactes estrets compleixen la quarantena per mitjà de trucades dels enquestadors de l'Agència de Salut Pública. A més, a fi de reduir al màxim la mobilitat i la interacció social al municipi, s'està col·laborant amb voluntaris de Creu Roja, que actuen com a agents de salut comunitària recordant les mesures de prevenció de la covid-19 i repartint mascaretes entre els veïns i veïnes.

També es compta amb el suport dels equips de treball social d'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut a Lleida i del Consell Comarcal del Segrià. Pel que fa al consultori local, que ahir va haver de tancar a causa del brot, ha reprès avui la seva activitat amb cita prèvia.

Diferència de dades amb l'Ajuntament

Segons l'Ajuntament de Linyola, el brot de covid-19 ja supera el centenar de casos i els experts epidemiològics apunten que podrien arribar a 600. Es tracta del 25% de la població del municipi, que compta amb poc més de 2.600 habitants. L'alcalde Àlex Mases ha insistit que la situació està descontrolada i ha tornat a fer una crida a frenar la mobilitat i a què tot aquell que és contacte o creu que té el virus es quedi tancat a casa.

Actualment hi ha unes 400 persones confinades i des de l'Ajuntament demanarà als bars i restaurants del poble que tanquin fins que la situació no millori. Salut preveu fer divendres un cribratge a l'alumnat, professorat i personal no docent de l'Escola El Sitjar, un total de 275 persones.


Comentaris

envia el comentari