Catalunya Diari

Salut reparteix mòduls per atendre a pacients COVID per tot el Pirineu

Aquests espais prefabricats permetran fer PCR i proves als pacients amb patologies respiratòries fora dels centres

Tots els mòduls de suport per a l'activitat COVID previstos als centres d'atenció primària (CAP) de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran quedaran instal·lats en els dies vinents. Serà així després de la col·locació d'aquests equipaments prefabricats entre aquest dijousi divendres als municipis de Tremp, El Pont de Suert i La Pobla de Segur, que se sumen als ja instal·lats durant el mes de febrer a Oliana, La Seu d'Urgell i Sort i que ja estan en funcionament.

Aquest dijous es va col·locar el mòdul de Tremp, de 45 m2; avui quedaran instal·lats els d'El Pont de Suert, de 30 m2; i el de La Pobla de Segur, de 15 m2. Tanmateix, tots tres encara trigaran uns dies a posar-se en marxa. La voluntat és traslladar a aquests espais annexos l'activitat relacionada amb el coronavirus –proves PCR, tests ràpids, identificació de contactes, exploracions, etc.– per garantir els dobles circuits.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Als mòduls, s'hi podrà fer l'atenció a persones amb problemes respiratoris i símptomes de la COVID-19. Sobretot estan pensats per als CAP que ara tenen dificultats d'espai per mantenir un circuit separat entre l'atenció dels pacients amb sospita de COVID-19 i els que hi van per altres motius. El desplegament d'aquestes estructures s'ha fet en espais propers als centres i seran gestionades pels mateixos equips d'atenció primària (EAP), que seran els que en decidiran l'ús concret.

Imatge del mòdul pròxim al CAP del Pont de Suert
Salut finalitza la instal·lació dels mòduls de suport per a l’activitat COVID al Pirineu | LleidaDiari.cat

Enfortiment de l'atenció primària

El desplegament de mòduls s'emmarca en el Pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària, amb l'objectiu d'oferir més espai i confort a la ciutadana i crear circuits diferenciats entre COVID i no COVID. El Pla vol millorar l'accessibilitat i els processos, com també augmentar la resolució i atendre bé la cronicitat. Preveu la contractació de nous perfils als EAP, per la qual cosa era necessari disposar de més espais. A la Regió, el Pla compta amb una inversió de 910.000 € fins al 2022. A tot Catalunya, aquest import ascendeix a gairebé 300 milions d'euros.


Comentaris

envia el comentari