Catalunya Diari

Salut torna a prorrogar la intervenció de la Residència Fiella de Tremp

El Departament també ha acordat prorrogar la gestió de la residència Sant Josep de Malpartit, a Alpicat

Pla de detall de la porta de l'entrada de la residència Fiella de Tremp

Salut torna a prorrogar la intervenció de la Residència Fiella de Tremp per garantir la correcta gestió del centre | LleidaDiari.cat

Salut ha acordat prorrogar quinze dies més la intervenció de la residència Fiella de Tremp per tal de garantir-ne una correcta gestió. Fonts del Departament han confirmat que la decisió s'ha pres sine die malgrat que el centre és verd i no compta amb casos positius de covid-19 des del 24 de desembre.

El brot que hi va haver a finals d'any va afectar la pràctica totalitat dels residents i gran part dels professionals i va causar la mort de 61 usuaris. Paral·lelament, també s'ha acordat prorrogar quinze dies més la intervenció de la residència Sant Josep de Malpartit, a Alpicat (Segrià). Aquí el brot encara és actiu perquè la transmissió del virus és activa. Al centre s'havien comptabilitzat 8 usuaris morts pel virus a finals de gener.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La situació epidemiològica al Pirineu de Lleida

La regió sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran acumula 4.658 casos confirmats per PCR o TA des de l'inici de la pandèmia, 28 més, i 4.886 sumant totes les proves. Un total de 136 persones han mort des de l'inici de la pandèmia, les mateixes que en el balanç anterior. El risc de rebrot cau 45 punts, fins a 328, mentre que la setmana anterior era de 585. Hi ha 2.090 vacunats de la primera dosi (+2) i 1.517 de la segona (+13). L'Rt baixa quatre centèsimes, fins a 0,71.

En l'interval anterior estava en 0,99. La taxa de confirmats per PCR és de 175 per cada 100.000 habitants. La incidència acumulada a 14 dies és de 481, pels 605 de l'interval anterior. El 3,90% de les proves que es fan donen positiu. A la regió hi ha 14 pacients ingressats, dos menys que en l'anterior balanç. Entre el 26 de gener i l'1 de febrer hi havia 19 ingressats i es va notificar una defunció, mentre que en el període anterior van ser 13 els ingressats i dues defuncions.


Comentaris

envia el comentari