Catalunya Diari

Salut torna a fer proves als contactes estrets en la població general i a l'entorn escolar

Els membres de la comunitat educativa amb la pauta completa es faran tests d'antígens amb automostra a les farmàcies

Salut reprendrà a partir de dilluns i de forma progressiva les proves als contactes estrets d'una persona amb covid-19. En la població general, les persones amb la pauta completa de vacunació s'hauran de fer una PCR entre els dies 4 i 6 -preferentment el 4- del contacte i es manté la directriu que no cal que facin quarantena. Les persones no vacunades o amb la pauta incompleta també es faran una PCR entre els dies 4 i 6 i hauran de fer quarantena de 10 dies.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En l'entorn escolar, les persones amb pauta completa es faran un test d'antígens amb automostra supervisada a la farmàcia entre els dies 0 i 1 de detectar-se el cas. En les no vacunades, se seguirà la mateixa pauta que la població general: PCR entre els dies 4 i 6 i quarantena 10 dies. 
 

Les proves diagnòstiques de la covid-19 als contactes estrets que no tenen símptomes de la malaltia es van deixar de fer el juliol pel gran volum de feina de la cinquena onada que va recaure sobre l'atenció primària. 
 

Un infermer fent un test covid
Salut torna a fer proves als contactes estrets en la població general i a l'entorn escolar  | Àngel Ullate

Han baixat els contactes de la 5a olada

Després que els contagis de la cinquena onada hagin baixat molt i a les portes de la rentrée escolar i laboral, Salut publicarà dilluns l'actualització del protocol i reprendrà el testeig entre els contactes encara que no tinguin símptomes. Així, Salut dona per finalitzada la fase de mitigació de la cinquena onada, que succeeix a la fase de contenció quan no s'ha pogut aturar la propagació del virus. 
 

El protocol incorpora diverses novetats per la variant delta i l'inici del curs escolar. D'entrada, es cavia el període en què es faran les proves PCR, de manera que es realitzaran entre el quart i el sisè dia -preferentment el quart- després de l'exposició. L'objectiu és millorar la detecció de la variant delta, que arriba al pic viral abans que les anteriors. 
 

En l'àmbit escolar, quan es confirmi un cas positiu, es farà una prova diagnòstica a tots els membres del grup de convivència estable. Una de les principals novetats és que s'incorporen les farmàcies. 
 

Les persones vacunades que hagin estat en contacte d'una persona amb covid es faran un test d'antígens (TAR) per automostra supervisada el mateix dia o l'endemà de confirmar-se el cas, a qualsevol farmàcia que participi en el programa de tests d'antígens ràpid supervisats. Les dades es reportaran al sistema de salut per a l'estudi de casos i contactes. 

Les persones no vacunades o amb pauta incompleta de l'àmbit escolar hauran de fer quarantena durant deu dies. Se'ls realitzarà una prova PCR entre els dies 4 i 6 -preferentment el 4-, com la població general. 
 

Si el resultat de la prova és positiu, tant en vacunats com en no vacunats, es considera un cas i han de fer l'aïllament.  

 


Comentaris

envia el comentari