Catalunya Diari

Salven una serp albina de més d'un metre enmig d'una carretera a l'Urgell

La incidència de l'albinisme en ofidis es considera molt rara, més especialment en un exemplar adult

Els Agents Rurals van trobar aquest divendres un exemplar adult de serp d'escala (Zamenis scalaris) totalment albina al municipi de Vallbona de les Monges (Urgell). L'animal mesurava poc més d'un metre i estava al centre de la carretera.

Els Agents Rurals la van apartar del vial cap a una zona més segura. La Societat Catalana d'Herpetologia destaca que la troballa és de gran importància, ja que la incidència de l'albinisme en ofidis es considera molt rara, més especialment en un exemplar adult, ja que la seva supervivència és molt baixa a causa de la manca de protecció que li proporciona la melanina.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Una espècie autòctona i és totalment inofensiva

La serp d'escala és una espècie autòctona i és totalment inofensiva. És una gran controladora de les poblacions de rosegadors i està protegida per la llei. Fins ara només havien localitzat una cria de serp albina d'aquesta espècie a Catalunya, en aquell cas a Castellserà.


Comentaris

envia el comentari