Catalunya Diari

Sancionen un establiment de Tàrrega per deixar la brossa a la via pública

L'ordenança municipal de recollida de residus preveu sancions de fins a 750 euros per aquest tipus d'infraccions.

Així va quedar la via pública moments abans de la denúncia a un establiment comercial de Tàrrega.
Així va quedar la via pública moments abans de la denúncia a un establiment comercial de Tàrrega. | LleidaDiari.cat

La Policia de Tàrrega ha denunciat un establiment comercial de la població per incomplir l'ordenança municipal de recollida de residus. Segons ha informat l'Ajuntament de la població en un comunicat, a aquest establiment se li va aixecar una acta de denúncia el passat dimarts, dia 25 de setembre, després que els agents detectessin la presència de nombroses restes de plàstic i cartró abocades a la via pública. La brossa estava vora l'illa de contenidors que hi ha situada a l'avinguda de Catalunya de Tàrrega, propera a la cantonada de la Plaça del Carme de la localitat.

L'ordenança municipal de recollida de residus preveu sancions de fins a 750 euros per aquest tipus d'infraccions.

En el moment de localitzar la brossa d'aquest establiment a la via pública, la policia local de la ciutat va comprovar que els contenidors més propers a aquella zona no eren plens i, per tant, era possible deixar-hi les deixalles dins els receptacles. En aquest sentit, es va denunciar a l'establiment en qüestió en considerar que era una conducta incívica.

Sancions de fins a 750 euros

Operaris de la Brigada Municipal de l'Ajuntament de Tàrrega van deixar el carrer net de nou després de recollir les restes deixades a la via pública. Al mateix temps, agents de la Policia local de Tàrrega van fer una recerca per la zona per localitzar l'autor dels fets. Finalment van poder identificar al seu responsable, que va resultar ser un establiment comercial ubicat a la zona, al qual se li va notificar la denúncia corresponent.

En el comunicat emès per l'Ajuntament de Tàrrega, el Consistori ha recordat a tots els usuaris i usuràries de la localitat, que la brossa s'ha de dipositar a l'interior dels contenidors. En aquest sentit, fer-ho fora és una acció d'incivisme que embruta l'espai públic, un espai que és de tots els veïns de la població.

Paral·lelament, es recorda que ha entrat en vigor a Tàrrega un conveni amb l'empresa social Cartaes per a recollir el cartró comercial. Així mateix, el Consistori també ha impulsat recentment la campanya de civisme perquè es dipositin els voluminosos a la Deixalleria Municipal.


Comentaris

envia el comentari