Catalunya Diari

La localitat del Pallars que confirma la prohibició de fogueres per Sant Joan

L'Ajuntament pren aquesta decisió arran de «l'alt risc d'incendi, l'extrema sequera i les elevades temperatures»

L'Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga (Pallars Jussà) no autoritzarà aquest Sant Joan l'encesa de fogueres, així com tampoc el llançament de coets, focs d'artifici o altres artefactes que continguin foc en tot el municipi. El consistori ha pres aquesta decisió arran de "l'alt risc d'incendi, l'extrema sequera i les elevades temperatures", segons recull el ban que va publicar divendres.

De la mateixa manera, l'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà (Pallars Jussà) tampoc permetrà fer fogueres i, si s'escau, recomana evitar tirar coets i petards. Aquests són alguns dels municipis que han adoptat aquest tipus de mesures per evitar mals majors donada l'actual situació de risc d'incendi elevat i de sequera.

Imatge d'una foguera de Sant Joan
Sant Esteve de la Sarga prohibeix les fogueres i el llançament de petards aquest Sant Joan | LleidaDiari.cat

Estudien possibles restriccions per la revetlla de Sant Joan

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha explicat que si es decideixen noves restriccions per Sant Joan no seran generalitzades sinó per territoris, segons la situació i la previsió meteorològica de cada zona. En declaracions a RAC1, ha explicat que Catalunya ha patit una mitjana de 60 incendis des de dimecres. 

Per la seva banda, el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Joan Delort, ha reconegut a RAC1 que els Bombers han estat «molt tensats» aquests dies i han viscut moments de preocupació.

Elena ha recordat que cada any hi ha restriccions per Sant Joan, com la prohibició de llençar pirotecnia a menys de 500 metres de qualsevol punt de vegetació. Ha insistit que més enllà d'això, les mesures concretes que es puguin prendre atenent a la situació de risc actual s'anunciaran entre dimarts i dimecres. Ha afegit però que serà clau la previsió meteorològica i ha defensat que «no es poden fer mesures de caràcter general perquè la realitat és molt diferent».


Comentaris

envia el comentari