Catalunya Diari

Satisfacció a la ciutat de Tremp per l'eliminació de les franges horàries

El sector turístic es mostra sorprès per la decisió de poder obrir els interiors dels bars i restaurants

Tres persones caminant per un parc de Tremp el 6 de maig del 2020
Satisfacció a la ciutat de Tremp per l'eliminació de les franges horàries | LleidaDiari.cat

L'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, ha valorat «molt satisfactòriament» l'eliminació de les franges horàries per sortir a passejar o fer esport en municipis de fins a 10.000 habitants. Tot i això, ha lamentat que la mesura «arriba tard».

La ciutat de Tremp, amb uns 5.800 habitants, es regia fins ara amb franges horàries i feia temps que demanava eliminar-les per reduir l'aglomeració de gent en determinades hores del dia. Per la seva banda, Josep Palau, president de l'Associació de Professionals Turístics del Pallars Jussà, s'ha mostrat «sorprès» per la notícia de poder obrir els interiors de bars i restaurants aquests divendres i ha dit que «no ho tenien previst» i la majoria no ho faran.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Un seguit de flexibilitzacions en les restriccions d'activitats

El BOE ha publicat aquest divendres un seguit de flexibilitzacions en les restriccions d'activitats als municipis de menys de 10.001 habitants i una densitat de població inferior als 100 habitants/km². En aquest sentit, Cases ha celebrat que almenys a Tremp ja podran gaudir aquest cap de setmana d'una passejada sense franges horàries. No passa el mateix amb Puigcerdà.

L'Ajuntament ha recordat que aquestes flexibilitzacions, que inclouen l'eliminació de les franges horàries o la reobertura de bars i restaurants per a consum a l'interior dels locals, no són aplicables en aquest municipi, ja que la seva densitat demogràfica és de 489,3 habitants/km². Així doncs, i fins que la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran no canviï a la fase 2, les mesures a aplicar al municipi de Puigcerdà són les aprovades inicialment per a la fase 1 per als municipis de més de 5.000 habitants.


Comentaris

envia el comentari