Catalunya Diari

Satisfacció entre els veïns del Baix Segre per l'obertura de les piscines

Els alcaldes coincideixen que no té cap sentit tancar un equipament necessari per suportar l'onada de calor

Les piscines municipals de la Granja d'Escarp
Satisfacció entre els veïns de tres municipis del Baix Segre per l'obertura amb restriccions de les piscines | LleidaDiari.cat

Els veïns d'Aitona, la Granja d'Escarp i Seròs, al Baix Segre, poden des d'aquest dilluns tornar a obrir les piscines municipals amb restriccions i prenent les mesures sanitàries necessàries. Així ho van demanar els seus alcaldes i el Procicat els va donar el vistiplau aquest diumenge al vespre.

L'alcaldessa d'Aitona, Rosa, Pujol, considera que «no tenia cap sentit» tancar un equipament «necessari» per suportar els 40 graus de temperatura que es registren fàcilment a l'estiu al municipi. Per la seva banda, l'alcalde de la Granja d'Escarp, Manel Solé, tampoc entenia que se'ls fes tancar les piscines quan, assegura, «s'estan seguint totes les mesures de seguretat» i quan «s'espera una onada de calor».

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El Procicat hagi donat el vistiplau per obrir 

Tres dels municipis del Baix Segre a qui la Generalitat els va imposar mesures de confinament més estrictes, juntament amb la ciutat de Lleida, celebren que el Procicat hagi donat el vistiplau per obrir les piscines municipals. L'alcaldessa d'Aitona explica que l'obertura de les piscines municipals s'ha fet seguint totes les mesures. Recorda que en entrar hi ha una zona per desinfectar les sabates, que els usuaris es renten les mans amb el gel desinfectant i se'ls pren la temperatura A més, només s'hi pot accedir amb abonament i els veïns venen de manera individual o per grups familiars. 

«No hi ha cap problema. A més, «com a molt venen 20 persones alhora», assegura. «Estem a 40 graus, les temperatures van pujant i no hem de ser 24 hores a casa. Hem de saber conviure amb el virus i venir a la piscina és necessari», afegeix. Opina el mateix el Pere Solé, veí d'Aitona. «Jo personalment estic molt content que hagin pogut tornar a obrir les piscines perquè és una activitat que fem a l'aire lliure amb totes les mesures de seguretat i ho agraïm perquè podem fer una mica d'esport». A Aitona, el socorrista, a més, analitza cada hora el clor de la piscina perquè la mesura sigui la correcta.

Aforaments limitats

Per la seva banda, l'alcalde de la Granja d'Escarp ha explicat que l'aforament màxim de les piscines del municipi és de 480 i que han venut poc més de 200 abonaments. «Com a molt s'arribaria a la meitat de la capacitat, però ni això». A més, recorda, es pren la temperatura, s'agafen les dades dels usuaris per controlar qui entra i qui surt i es fa servir gel hidroalcohòlic.

La Marina Guardiola, veïna de la Granja d'Escarp, ha explicat a l'ACN que «és una gran alegria per a tot el poble que s'hagin obert les piscines perquè en ple juliol fa molta calor i estar a casa confinats tot el dia és dur». A més, considera que les mesures són adequades i que «no hi ha cap perill».


Comentaris

envia el comentari