Catalunya Diari

El sector turístic lleidatà espera salvar la temporada amb turistes catalans i reserves d'última hora

El juliol pateix una davallada d'entre el 10% i el 25% d'ocupació mentre que la previsió per l'agost és mantenir el 80%

Pla general de bungalous a un càmping de la Guingueta d'Àneu, al Pallars Sobirà
El sector turístic lleidatà espera salvar la temporada amb turistes catalans i reserves d'última hora | LleidaDiari.cat

El sector turístic lleidatà espera salvar l'estiu amb turistes catalans i reserves d'última hora. Els establiments de l'Alt Pirineu i Aran arrenquen l'agost amb una ocupació del 80% en bungalous, la mateixa que esperen assolir els establiments de turisme rural de la plana i el Pirineu.

El juliol no va ser tan bo i l'ocupació va caure fins al 50% en càmpings, un 25% menys que l'any passat, i entre el 60% i el 70% en cases de turisme rural, un 10% menys que el juliol anterior. Pel que fa al perfil del client també ha canviat. Mentre que d'altres anys el client preferent a la demarcació de Lleida provenia de França, Alemanya, Holanda, Anglaterra i també de l'Aragó, enguany la majoria dels turistes són catalans que fan reserves d'última hora.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

El turista estranger aquest any no ha vingut

Josep Castellarnau, president de la Federació d'Hostaleria a Lleida, coincideix a explicar que el turista estranger aquest any no ha vingut. Florido Dolcet, president de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Pallars Sobirà, afegeix que el client és «més local i més familiar». Dolcet ha explicat que les empreses estan complint amb tots els protocols i les coses s'estan fent bé. Presa de la temperatura quan arriba un client, gel hidrològic, ús de mascareta i neteja dels vestits de neoprè. La impressió de Dolcet és que el client els percep com una zona segura i per aquest motiu confien tenir una bona temporada d'agost.

El sector dels esports d'aventura ja va perdre tots els grups escolars de la primavera, les campanyes turístiques de Setmana Santa i Sant Joan. Tot plegat suposa que aquest any les empreses tot just facturaran un 25% del total d'un any normal. Marta Cortina, presidenta dels càmpings de Lleida, ha explicat que el comportament de les reserves és diferent de la zona de bungalous i acampada. Als bungalous les reserves superaran el 80% aquest agost i a la zona d'acampada es mantindrà més baixa.

Cortina ha explicat que pràcticament tots els càmpings de la demarcació de Lleida es troben al Pirineu i Prepirineu. A la Noguera n'hi ha dos. Per aquest motiu l'afectació del confinament de la comarca del Segrià no els ha afectat tant com al sector de la restauració i l'hoteleria.

Hi ha por a sortir però per altra banda hi ha moltes ganes de sortir

Jaume Ramon Solé, president de la Federació de Turisme Rural de Lleida, explica que aquest any ha estat molt «estrany» perquè hi ha por a sortir però per altra banda hi ha moltes ganes de sortir i hi ha demanda. «No ens hi havíem trobat mai», reconeix. «Hi ha hagut moltes cancel·lacions i s'ha donat el cas que en algunes cases rurals han tingut en una sola setmana 6 cancel·lacions i 6 noves reserves», explica. «Tothom s'esperava un bon juliol però el rebrot ha afectat algunes reserves i finalment, pel que fa al turisme rural, l'ocupació ha estat d'un 60% al Pla i d'un 70% al Pirineu», explica Solé.

El mes d'agost, en canvi, en algunes comarques de muntanya l'ocupació arribarà al 100% i al pla de Lleida cap 70%, afegeix Solé. «Molts clients catalans que acostumen a anar de casa rural s'han quedat a casa però molts que marxaven fora, s'ha quedat a fer les vacances al territori», explica Solé. «Un turista ha estat substituït per un altre que ha escollit una destinació més tranquil·la, en cases rurals individuals i amb piscina, en què la sensació de seguretat és més gran», afegeix. En canvi, Castellarnau explica que la facturació dels hotels i restaurants a la comarca del Segrià ha estat zero i les previsions no són «gens» bones per a aquest agost.


Comentaris

envia el comentari