Catalunya Diari

La Segarra és la setena de comarca de Catalunya quant a índexs de reciclatge

Segons les recents dades publicades per l'Agència de Residus de Catalunya

A la Segarra l'any 2020 es van generar gairebé 11.000 tones de residus municipals, un increment de més del 8 % respecte l'any anterior, tant de fraccions reciclables com de resta.
 

Podria semblar que amb la pandèmia, com que el món es va parar, havia de disminuir la generació de residus, però no ha estat així, és més, va passar el contrari.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En el cas de les deixalleries comarcals de Cervera i Guissona, es van gestionar un 30 % més de residus que el 2019, un increment mai vist. Entre les deixalleries i la recollida d'objectes voluminosos a domicili es van recollir unes 1.700 tones.

7a comarca de Catalunya

Segons les recents dades publicades per l'Agència de Residus de Catalunya, la Segarra és la setena de comarca de Catalunya quant a índexs de reciclatge. Les comarques amb millors índexs de reciclatge són les tenen implantada la recollida porta a porta.
 

Per mantenir el reciclatge és imprescindibles dur a terme seguiment i realitzar campanyes de comunicació. A la Segarra l'any 2020, tot i la pandèmia, es van realitzar 1.364 visites domiciliàries i a establiments comercials.

Imatge d'arxiu sobre reciclatge
La Segarra és la setena de comarca de Catalunya quant a índexs de reciclatge | Pixabay

'Recicla i estalvia' al Palau d'Anglesola

En aquest municipi del Pla d'Urgell també es vol incentivar el reciclatge, així doncs, durant tot l'estiu, des de l'Ajuntament del Palau d'Anglesola, a la comarca del Pla d'Urgell, han sensibilitzat a la ciutadania sobre la importància del reciclatge. On es porta l'oli usat? Quant ens costa portar 1000 kg de brossa a l'abocador? Són algunes de les preguntes que formen part del joc 'Recicla i estalvia
 

L'objectiu dels reptes plantejats és prendre consciència d'una manera lúdica que reciclar bé genera estalvi. Per una banda estalvia seriosos problemes al medi ambient i, per l'altra, estalvia diners directament a les butxaques dels veïns i veïnes.
 

Cada dimarts s'ha plantejat un repte a les xarxes socials a partir de vídeos protagonitzats per diferents palauanglesolins i palauanglesolines. Les respostes es podien trobar als cartells que la trentena de nois i noies que participen del projecte de voluntariat «Fet a JOVA» han penjat als punts estratègics de la vila: comerços, piscines, biblioteca, bars...
 

Les respostes a les 6 incògnites plantejades es poden enviar telemàticament, des de les xarxes socials, o també es poden escriure a la butlleta que s'ha repartit per les llars i que cal dipositar a la bústia de les oficines municipals.


Comentaris

envia el comentari