Catalunya Diari

Segellen el compromís pel desplegament de la fibra òptica a la demarcació de Lleida

També s'ha analitzat la necessitat de tornar a impulsar el Pacte Nacional per a la Societat Digital del Govern

Pla general on es pot veure un moment de la reunió
Pla general on es pot veure un moment de la reunió | LleidaDiari.cat

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, s'ha reunit aquest dimecres amb el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, per parlar sobre l'objectiu del desplegament de la xarxa de fibra òptica arreu del país. 

En aquest sentit, han analitzat el desplegament anunciat recentment per part de Govern per tal d'arribar a totes les capitals de comarca del país l'any vinent, així com als municipis i polígons al seu pas de forma més immediata en una primera fase.

 

17 capitals ja tenen connexió amb fibra òptica

En el cas de la de Lleida, 17 capitals ja tenen connexió amb fibra òptica (la Seu d'Urgell, Balaguer, Tremp, Mollerussa, Cervera, Lleida i Tàrrega) i el 2020 s'enllestirà a les Borges Blanques, Sort, Solsona, Vielha i El Pont de Suert.

A banda de les capitals de comarca, totes dues administracions han abordat com es connecta el Compromís Nacional per al desplegament de la fibra òptica signat el passat mes de març entre el Govern i les quatre diputacions catalanes per tal d'arribar en una segona fase a la totalitat de municipis catalans l'any 2023. Dels treballs conjunts d'anàlisi que ja s'han dut a terme entre la Generalitat i la Diputació, s'ha consensuat la necessitat de desplegar conjuntament 1.538 quilòmetres nous de xarxa a la demarcació.

El Pacte Nacional per a la Societat Digital del Govern

Durant la reunió també s'ha analitzat la necessitat de tornar a impulsar el Pacte Nacional per a la Societat Digital del Govern, les diputacions, els consells comarcals, els ajuntaments i entitats municipalistes per fer efectiu el desplegament i la gestió coordinada d'infraestructures tecnològiques i de comunicacions al conjunt del país com un element de cohesió social i equilibri territorial, que ha de ser sotmès a revisió i actualització els mesos vinents.

Entre altres qüestions també han tractat diferents temes sobre l'estratègia de ciberseguretat i la cooperació entre administracions en aquest àmbit, així com el desplegament de l'administració digital en l'àmbit municipal i supramunicipal com també contempla el Pacte Nacional per a la Seguretat Digital.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari